Universitatea din Bucuresti reactioneaza la incercarea senatorilor de a desfiinta UEFISCDI: Sustinem pastrarea structurii actuale a institutiei care distribuie banii cercetarii

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2015, 14:57 Actualitate | Esenţial

Rectorat Universitatea din Bucuresti
Foto: unibuc.ro
Universitatea din Bucuresti reactioneaza la incercarea senatorilor de a desfiinta institutia care din 2010 distribuie banii alocati de guvern cercetarii. Universitatea anunta ca "se alatura demersurilor Universitatii de Vest din Timisoara, precum si ale societatii civile, exprimandu-si dezaprobarea fata de proiectul de lege care prevede desfiintarea Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), organism care gestioneaza din punct de vedere administrativ proiectele de cercetare, dezvoltare si inovare ale Guvernului Romaniei".

Dupa ce HotNews.ro a prezentat pe larg cum incearca senatorii sa sparga UEFISCDI - institutie care gestioneaza aproape 100 milioane de Euro - in mai multe organisme care sa distribuie acesti bani cercetarii, Universitatea din Bucuresti anunta ca "dezaprobra" proiectul de lege din Parlament, "considera inoportuna desfiintarea UEFISCDI prin impartirea sa in doua institutii" si "sustine pastrarea structurii actuale a institutiei".

Pozitia Universitatii din Bucuresti - comunicatul integral:

"Universitatea din Bucuresti se alatura demersurilor Universitatii de Vest din Timisoara, precum si ale societatii civile, exprimandu-si dezaprobarea fata de proiectul de lege care prevede desfiintarea Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), organism care gestioneaza din punct de vedere administrativ proiectele de cercetare, dezvoltare si inovare ale Guvernului Romaniei.

Universitatea din Bucuresti apreciaza activitatea desfasurata pana in prezent de UEFISCDI in organizarea competitiilor pentru selectia proiectelor de cercetare, precum si in evaluarea si monitorizarea acestora, ca fiind una functionala, eficienta si transparenta.

Profesionalismul de care institutia a dat dovada in gestionarea fondurilor alocate cercetarii a angajat sistemul de finantare a cercetarii romanesti pe o cale ce corespunde standardelor de performanta la nivel european.

De altfel, UEFISCDI este structurata si functioneaza la momentul actual in baza principiilor implementate in institutii similare de prestigiu international.

Avand in vedere aceste aspecte, Universitatea din Bucuresti considera inoportuna desfiintarea UEFISCDI prin impartirea sa in doua institutii, una responsabila de evaluare si cealalta de monitorizarea proiectelor de cercetare, modificare prevazuta in forma actuala a proiectului de lege.

Universitatea din Bucuresti sustine pastrarea structurii actuale a institutiei, care s-a dovedit de la infiintarea sa o solutie viabila de administrare a sistemului national de cercetare, dezvoltare si inovare
".

Citeste si:


Citeste mai multe despre   ​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
1996 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi