Dan Diaconescu a fost condamnat miercuri de catre Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de santaj. Decizia este definitiva. Judecatoria Sectorului 1 il condamnase pe Dan Diaconescu la trei de ani de inchisoare cu executarea pedepsei pentru savarsirea infractiunii de santaj, insa liderul PP-DD a facut apel.

Dan Diaconescu, arestat (2010)Foto: Agerpres

UPDATE Dan Diaconescu a ajuns miercuri la Penitenciarul Rahova, unde va fi incarcerat. El se va afla 30 de zile in carantina.

UPDATE Diaconescu a fost ridicat de politisti de la domiciliu. El a iesit cu catusele de la maini deasupra capului.

Dan Diaconescu, primele declaratii, la iesirea din casa: "Eu aveam discursul pregatit pentru achitare. Romanii nu mai au incredere in justitie, eu nici atat. Mi-au inchis televiziunile, partidul, acum vor sa ma inchida pe mine. Pentru prima data voi fi intretinut de dvs telespectatorii cu 28 mil pe luna, nu imi doream asta."

Dan Diaconescu a primit doua pedepse de 4 ani si 6 luni, respectiv 3 ani inchisoare, pentru doua infractiuni de santaj, la care instanta a adaugat un spor de 1 an, astfel incat el va executa in final 5 ani si 6 luni inchisoare. De asemenea, acestuia i-a fost interzisa desfasurarea oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de 5 ani, dupa executarea inchisorii.

Dan Diaconescu mai trebuie sa ii plateasca lui Ion Mot, primar al comunei aradene Zarand, suma de 19.377 lei, reprezentand cheltuieli de judecata.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justitiei pentru doua infractiuni de santaj.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata pentru santaj Doru Parv, realizator la OTV si administrator la SC Kundalini SRL, recidivist post-executoriu, si Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV si fost director general al publicatiei 'Atac la persoana'.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenintare atat in mod direct, in cadrul emisiunii de la OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, asupra lui Ion Mot, primar al comunei aradene Zarand, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenintari, primarul Ion Mot i-a remis lui Doru Parv suma de 30.000 de euro si 42.000 de lei, scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii il mai acuza pe Dan Diaconescu ca, in cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenintare atat in mod direct, cat si indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul emisiunii 'Semnal de alarma', difuzata pe acelasi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

Citeste si: