Un cutremur de magnitudine 4 s-a produs astazi in zona seismica Vrancea, anunta Institutul National pentru Fizica Pamantului. Seismul s-a produs la ora 10:25, la o adancime de 120 de kilometri. Centrul European de Seismologie precizeaza ca epicentrul a fost localizat la 155 de kilometri de Bucuresti, la 32 de kilometri de Focsani si la 4 kilometri de localitatea Andreiasu de Jos, judetul Vrancea.

Cutremur in VranceaFoto: INFP

Si in urma cu o zi au avut loc doua seisme de magnitudine mai redusa: primul de 3,1 Richter, la ora 04:27, in Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, la o adancime de 128 kilometri, iar al doilea a fost de 3,2 Richter si s-a produs la ora 13:51 in judetul Buzau, la o adancime de 131 kilometri. Vezi aici coordonatele acestor seisme

Cel mai recent cutremur cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter s-a produs in Romania in urma cu 5 zile, duminica, la 19 kilometri de Focsani si la 4 kilometri de localitatea Marasesti. Seismul a avut atunci magnitudinea de 4,4, potrivit datelor revizuite de Institutul de Fizica Pamantului, fata de magnitudinea de 4,6 anuntata initial.

Citeste si: