Sorin Rugina a fost ales in functia de rector al Universitatii 'Ovidius' din Constanta, dupa ce anul trecut fostul rector Danut Tiberius Epure a fost arestat pentru luare de mita, informeaza Agerpres. El a castigat alegerile care s-au desfasurat pe 12 mai cu 375 de voturi, in timp ce contracandidatii sai au intrunit 240 de voturi - Doina Catrinoiu si 78 de voturi - Ana Rodica Staiculescu. Sorin Rugina este profesor universitar la Facultatea de Medicina a universitatii si seful sectiei de Boli Infectioase la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta.

Sorin RuginaFoto: Agerpres

Universitatea 'Ovidius' din Constanta si-a ales luni, 12 mai, noul rector, dupa ce fostul rector Danut Tiberius Epure a fost arestat pentru luare de mita. La vot s-au prezentat 709 persoane din totalul de 755 de persoane cu drept de vot. Prof. univ. dr. Sorin Rugina a obtinut 375 de voturi, prof. univ. dr. Doina Catrinoiu - 240 de voturi si prof. univ. dr. Ana Rodica Staiculescu - 78 de voturi, a anuntat universitatea.

Sorin Rugina este profesor la Facultatea de Medicina a Universitatii Ovidius Constanta, seful sectiei de Boli Infectioase la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, din 1998 este doctor in medicina cu lucrarea de doctorat: "Contributii la supravegherea si controlul infectiilor intraspitalicesti in unele sectii cu risc epidemiologic crescut dintr-un spital clinic judetean", doctorat obtinut la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

In 1994 a obtinut o bursa Tempus la Spitalul Universitar "Puerta del Mar", Cadiz, Spania, iar in 1995 a obtinut bursa Societatii Spaniole de Boli Infectioase si Microbiologie Clinica la acelasi spital din Spania.

Descarca de aici CV-ul profesorului universitar Sorin Rugina

Planul managerial

In planul managerial depus odata cu lansarea candidaturii, Sorin Rugina noteaza ca Universitatea Ovidius are aproximativ 19.000 de studenti dintre care peste 6.700 au statut fara taxa, fiind distribuiti astfel: aproximativ 4.800 in programe de studii universitare de licenta, peste 1.200 in programe de masterat, peste 550 de rezidentiat si circa 65 la doctorat.

Universitatea are circa 80 programe de studii de licenta in peste 50 de domenii, circa 70 de programe de studii de masterat si 8 programe de studii de doctorat.

Clasificarea universitatilor din 2011, prima realizata de un organism international de evaluare, a pozitionat Universitatea Ovidius din Constanta in categoria a II-a valorica, in randul Universitatilor de Educatie si Cercetare Stiintifica (Vezi aici clasamentul integral al universitatilor din Romania)

"Activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) la Universitatea Ovidius a cunoscut o scadere in ultimii doi ani, pe fondul unei scaderi a finantarii la nivel national. Infrastructura de cercetare este insuficienta si nu exista o masa critica de cercetatori decat in cazul a catorva colective izolate. Decalajul fata de universitatile cu traditie, aflate in categoria cercetare avansata si educatie, este relativ mare, ceea ce face foarte dificila recuperarea sa", precizeaza Sorin Rugina in planul sau managerial.

Printre obiectivele noului rector se numara urmatoarele:

  • cresterea calitatii si diversitatii programelor de studii
  • dezvoltarea nucleelor de cercetare ale universitatii
  • sprijinirea cadrelor didactice si de cercetare
  • diversificarea surselor de finantare a activitatilor de cercetare
  • stimularea creatiei artistice de valoare
  • dezvoltarea parteneriatelor cu autoritatile locale, mediul de afaceri si societatea civila
  • diversificarea serviciilor facute catre comunitatea locala
  • implicarea activa in elaborarea politicilor educationale nationale
  • extinderea activitatilor si dezvoltarea Retelei Universitatilor de la Marea Neagra

Descarca de aici planul managerial al prof. univ. dr. Sorin Rugina

Citeste si: