Rectorul Universitatii Ovidius din Constanta, Danut Tiberius Epure, a fost retinut de Directia Nationala Anticoruptie dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea mita, anunta B1 TV. Potrivit sursei citate, banii ar fi fost primiti pentru exemenele de admitere. Biroul rectorului a fost sigilat, iar Danut Epure va fi adus la audieri la sediul DNA din Capitala.Agerpres scrie ca procurorii DNA ancheteaza daca rectorul Universitatii Ovidius ar fi luat bani pentru fraudarea examenului de admitere, iar anchetatorii fac verificari si la domiciliul rectorului.

Danut EpureFoto: univ-ovidius.ro

Gabriela Balaban, purtator de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat pentru HotNews.ro ca la Universitatea Ovidius din Constanta "se desfasoara o actiune a DNA Bucuresti, insa avand in vedere ca ancheta este in desfasurare, nu va putem da mai multe informatii".

CugetLiber.ro scrie, citand surse apropiate anchetei, ca rectorul Universitatii Ovidius din Constanta ar fi avut asupra sa 4.500 de euro in momentul in care a fost surprins de procurorii DNA si ar fi urmat sa primeasca in total 10.000 de euro de la studenti care voiau sa intre la Facultatea de Medicina, pe locurile "fara taxa".

Din septembrie 2012, Danut Tiberius Epure este vicepresedintele Comisiei de Stiinte Economice din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar la inceputul lunii iulie a fost ales vicepresedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania, potrivit Gazeta de Navodari.

Duminica, Epure declara ca "admiterea 2013 s-a bucurat de un real succes" si ca Universitatea Ovidius din Constanta a "inregistrat un record al inscrierilor, cel mai mare numar din istoria universitatii", noteaza Ziua de Constanta.

Potrivit site-ului sau, Danut Epure face parte din Consiliul Director al Asociatiei Facultatilor de Economie din Romania (AFER) si este membru fondator al Societatii Stiintifice de Management din Romania. De asemenea, este membru fondator al Asociatiei Specialistilor de Industrie Alimentara din Romania - din invatamant, cercetare si productie (ASIAR).

Vezi aici CV-ul lui Danut Tiberius Epure

UPDATE: