Consiliul National al Rectorilor din Romania l-a suspendat din functia de vicepresedinte pe rectorul Universitatii Ovidius din Constanta, Danut Tiberius Epure. Decizia a fost luata in unanimitate de catre Biroul Permanent al CNR, "pana la elucidarea" situatiei in care acesta se afla, noteaza Agerpres. Rectorul Danut Tiberius Epure a fost retinut ieri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita.

Consiliul National al Rectorilor din Romania (CNR) a anuntat printr-un comunicat de presa ca Danut Tiberius Epure a fost suspendat din functia de vicepresedinte al forului, iar Consiliul "va actiona in consecinta dupa solutionarea spetei de catre instante".

Epure a fost ales vicepresedinte al CNR in urma cu mai putin de o luna. Rectorul este si vicepresedintele Comisiei de Stiinte Economice din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), din septembrie anul trecut.

Rectorul Universitatii Ovidius din Constanta - retinut pentru luare de mita

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat marti, printr-un comunicat de presa, ca Danut Tiberius Epure a fost retinut pentru 24 de ore pentru luare de mita. Potrivit procurorilor, in luna august 2012 rectorul Universitatii Ovidius din Constanta a primit de la o persoana, prin intermediar, suma de 1.000 euro pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii "Ovidius", pe un loc destinat cetatenilor straini.

De asemenea, in cursul lunii iulie 2013, Epure "a pretins, atat direct cat si prin intermediar, de la doua persoane, suma totala de 9.000 de euro pentru a pune la dispozitia unor candidati la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs".

"Din banii pretinsi in luna iulie 2013, inculpatul a primit suma de 4.000 de euro, dupa care a remis unuia dintre candidati subiectele si rezolvarile acestora la disciplinele biologie si chimie. In acest demers, de pretindere si primire a sumei de 4.000 de euro, Epure Tiberius-Danut a fost ajutat de inculpatul Tala Stere, care a intermediat relatia cu persoana care a dat suma de bani", informeaza DNA.

Marti, 30 iulie, procurorii DNA i-au retinut pe Tiberius-Danut Epure si pe Stere Tala pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile.

"In cauza, procurorii efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane", precizeaza DNA. Danut Tiberius Epure, rectorul Universitatii Ovidius din Constanta, este acuzat de trei infractiuni de luare de mita, iar Stere Tala este acuzat de complicitate la luare de mita.

Citeste si: