Simularea probelor de examen din cadrul Evaluarii Nationale "ii ajuta si ii pregateste" pe elevi "in vederea examenului din iunie", a transmis ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, intr-un comunicat remis HotNews.ro. "Pentru ca maine incep testele in cadrul simularilor pentru examenul de Evaluare Nationala, cu proba de limba si literatura romana, le urez elevilor mult succes si putere de concentrare. Toti elevii trebuie sa stie ca subiectele vor fi de nivel mediu", a declarat ministrul Educatiei.

Remus PricopieFoto: Agerpres
  • Amintim ca simularile Evaluarii Nationale 2014 incep marti, 18 februarie, cu Limba si literatura romana - proba scrisa. Elevii de clasa a VIII-a vor fi testati la nivel national, iar simularea se va desfasura la aceeasi ora in toata tara.

Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, a anuntat printr-un comunicat ca "in acest semestru, pe langa activitatile curente, cunoscute deja de catre elevi, parinti si profesori, sistemul de educatie va avea parte de cateva premiere. Este vorba despre evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, care va avea loc in luna mai, despre simularea Evaluarii Nationale prin care elevii clasei a VIII-a vor trece in luna februarie si despre simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, care va avea loc in martie, in paralel cu simularea, cunoscuta deja, in cazul elevilor clasei a XII-a".

"Aceste simulari si evaluari pe parcurs, desfasurate pe baza unor proceduri standard la nivel national, sunt extrem de importante si de necesare. Ele reprezinta o radiografie a sistemului de invatamant, ofera rezultate comparabile si permit actiunea pe doua paliere. Pe de o parte, profesorii vor avea posibilitatea sa intervina din timp, prin mijloace specifice, pentru a remedia problemele punctuale si a imbunatati rezultatele finale. Pe de alta parte, Ministerul Educatiei Nationale va dispune de un tip de feed-back care ii va permite sa introduca mai multa coerenta in politicile educationale si sa creasca performanta si calitatea sistemului de invatamant", a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, va exista "o intensificare a activitatii cadrelor didactice, a elevilor, dar si a conducerii unitatilor de invatamant. Sunt convins ca daruirea si responsabilitatea tuturor celor implicati in organizarea si derularea acestor activitati vor fi, ca de fiecare data, la cote maxime si, cu o buna coordonare, rezultatele vor fi foarte bune".

"Pentru ca maine incep testele in cadrul simularilor pentru examenul de Evaluare Nationala, cu proba de limba si literatura romana, le urez elevilor mult succes si putere de concentrare. Toti elevii trebuie sa stie ca subiectele vor fi de nivel mediu si ca acest exercitiu ii ajuta si ii pregateste in vederea examenului din iunie", a incheiat Remus Pricopie.

Citeste si: