Avocatul invatatoarei Dana Blandu, care a fost demisa dupa ce a fost filmata in timp ce cerea parintilor bani pentru cadouri, a declarat vineri ca va ataca in instanta decizia de desfacere a contractului de munca si a afirmat ca va castiga procesul "indubitabil".

"Suntem consternati, decizia e ilegala", a spus el, la putin timp dupa ce Consiliul de Administratie al scolii nr 10 a decis desfacerea contractului de munca al invatatoarei.

"Am atacat deja aceasta hotarare:, a precizat avocatul Bogdan Raducanu, care a adaugat ca, "din pacate, ca urmare a sanctiunii, (invatatoarea) nu isi mai poate exercita profesia".

"Consideram ca trebuie sa respecte decizia pana cand instanta de judecata va dispune. Ulterior se va integra" din nou in invatamant, a sustinut acesta, precizand ca Dana Blandu "indubitabil va castiga procesul", in conditiile in care este vorba despre o "totala lipsa de probe".

Acesta a adaugat ca va verifica in instanta "veridicitatea si legalitatea" inregistrarilor video in care invatatoarea cere bani de la parinti si chiar ii jigneste, intrebandu-se daca sunt "saraci sau nesimtiti".

Dana Blandu, care se afla alaturi de avocat, in timp ce acesta facea aceste precizari in fata ziaristilor, nu a preferat nici de aceasta sa dea declaratii, asa cum a procedat de la aparitia inregistrarilor video pe internet.

"Doamna este consternata, stara ei psihica nu e foarte buna. Dupa 23 de ani de munca in sistem pateste aceasta chestiune nejustificata", a justificat avocatul, mentionand, la intrebarile presei, ca nu s-a gandit inca daca va solicita sau nu daune morale.