Premierul Ponta a prezentat, marti, in Parlament, strategia autostrazilor prioritare ce ar trebui sa fie realizate pana in 2018. Ponta, in prezentarea sa din parlament, a prezentat o harta cu autostrazile dupa tipurile de fonduri ce ar urma sa fie folosite la constructia lor. In acelasi timp, aceeasi prezentare si strategie a fost trimisa la presa de catre Guvern si, in acea forma, a circulat si in toata in mass media. Ulterior insa, pe site-ul Guvernului, a fost publicat un document diferit, cu o harta modificata si care prezenta un nou tronson de autostrada spre Moldova si o alta autostrada spre polul Galati-Braila.

Gasiti diferentaFoto: Colaj foto

In prezentarea strategiei de autostrazi pana in 2018 pe care a facut-o marti in Parlament, premierul Ponta a vorbit de o autostrada facuta pe fonduri europene nerambursabile de la Ploiesti spre Buzau si Focsani. Din aceasta autostrada ar urma sa se continue cu o alta sosea de mare viteza realizata in totalitate de la bugetul de stat si care sa uneasca polul Galati - Braila de reteaua de autostrazi.

Harta prezentata de premier

Harta prezentata de premier

Foto: Guvern

Ca sa-si sustina discursul, premierul Ponta a venit si cu o prezentare vizuala, o harta cu toate tronsoanele de autostrazi prioritare pana in 2018 in functie de tipurile de fonduri folosite. Cu toate acestea, pe harta prezentata era stipulata o autostrada Ploiesti - Buzau, punct din care se continua cu autostrada spre Braila si apoi spre Galati.

Aceeasi harta si prezentare a fost transmisa la acea ora, chiar in timpul discursului tinut de premier, si de catre biroul de presa al Guvernului si a ajuns in aceasta forma in toata mass media. (Consulta documentul aici)

Cu toate acestea, ulterior, pe site-ul guvernului a fost publicat un alt document de tip prezentare in care harta autostrazilor a suferit modificari.

Harta prezentata pe site-ul executivului

Harta prezentata pe site-ul executivului

Foto: Guvern

Practic, autostrada Ploiesti - Buzau a fost extinsa pana la Focsani, iar legatura cu Galati-Braila a fost schimbata. (Consulta aici noul document)

Eroarea de prezentare vine odata cu alte erori, precum punerea pe harta a "orasului Salaj" sau semne de intrebare iscate de prezentarea facuta de premier.

Documentul prezentat de premier in Parlament si trimis de Guvern la mass media il are ca autor pe consilierul Radu Puchiu, in timp ce varianta modificata si publicata ulterior pe site-ul executivului este semnata de consilierul Dan Sultanescu.

In prezent, pe pagina guvernului a fost incarcat un nou document cu prezentarea strartegiei in care a fost corectata eroare "orasului Salaj".

Citeste aici: