Crin Antonescu a declarat joi ca seful Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, ar trebui sa demisioneze din functie. Intrebat de ziaristi daca se impune demisia lui Diaconu - care nu a trecut in declaratia de avere un offshore asociat cu sotia sa, presedintele PNl a spus: "Problema in Romania e ca familiile demnitarilor joaca un rol teribil, sa demisioneze amandoi, si dl Basescu si el (Gelu-Stefan Diaconu - n.red.).

Reamintim ca Hotelul "International" din Bucuresti, parte din lantul cu acelasi nume controlat de companiile familiei lui Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, este operat de o firma detinuta de sotia sefului ANAF, Gelu-Stefan Diaconu, si de un off-shore cipriot cu legaturi de afaceri clare cu familia Rusanu, scrie Centrul de Investigatii Media. Firma nu apare in declaratiile de avere si interese ale sefului ANAF.

Mai mult, off-shore-ul asociat cu sotia sefului Fiscului este reprezentat in Romania de ginerele acestuia, Wesley Elijah Schroeder, un avocat american nascut in Oklahoma.

Gelu-Stefan Diaconu a precizat, intr-un comunicat oficial, ca "dintr-o regretabila eroare materiala nu au fost mentionate (in declaratia de avere) partile sociale detinute" de sotia sa, dar aceasta eroare "a fost indreptata prin depunerea declaratiei rectificativa".

De asemenea, seful Fiscului afirma ca legaturia sotiei sale "cu off-shore-ul la care se face referire a rezultat in urma unei actiuni complet independente" de aceasta, "respectiv in urma vanzarii de catre asociati a partilor sociale catre acel off-shore".

Crin Antonescu declarase cu cateva zile in urma ca daca s-ar dovedi ca seful Fiscului are o sotie care are actiuni intr-o firma, nedeclarata in declaratiile de avere, este o fapta "suficient de grava ca omul sa fie schimbat". "Nu stiu daca legal mai sunt si alte consecinte", a adaugat liderul liberalilor.