Rezultatele finale de la bacalaureatul 2013 au facut ca 37 de absolventi de liceu din judetul Alba, care initial picasera examenul, sa treaca BAC-ul dupa afisarea notelor de la contestatii. Promovabilitatea in Alba a crescut de la 62,22% la 63,41%, informeaza Mediafax. Un candidat care initial a luat nota 5,55 la examenul de Informatica din cadrul bacalaureatului, dupa contestatii a primit nota 9,70.

Inspectorul scolar general din Alba, Dorin Sandea, a declarat ca din cele 898 de contestatii depuse, 596 au fost respinse, iar 302 au fost acceptate, nota fiind modificata. Potrivit Mediafax, in total in cazul a 216 lucrari nota a crescut, si pentru 86 de lucrari notele au fost scazute.

Cea mai mare mare diferenta intre nota initiala si nota dupa contestatii este in cazul unui elev de la Liceul "Horea, Closca si Crisan" din Abrud, care dupa recorectare a obtinut la Informatica nota 9,70, fata de 5,55, cat luase initial. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Alba au sustinut ca in cazul acestui elev a fost o eroare in interpretarea baremului.

In judetul Alba, au participat in acest an la examenul de bacalaureat 3.113 elevi, iar dintre acestia 62,22 la suta au reusit sa promoveze inainte de solutionarea contestatiilor. Doi candidati din judet, de la colegiile "Horea, Closca si Crisan" din Alba Iulia si "Lucian Blaga" din Sebes, au obtinut media 10.

In 2012, procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost in judetul Alba, inainte de solutionarea contestatiilor, de 47,44. Ulterior, dupa solutionarea contestatiilor promovabilitatea a crescut la 49,97%.

Citeste si: