Listele cu notele finale de la bacalaureatul 2013, dupa solutionarea contestatiilor, au fost afisate la avizierele liceelor in care absolventii au sustinut examenele. In judetul Valcea, 15 absolventi de liceu au reusit sa promoveze bacalaureatul dupa rezolvarea contestatiilor, a declarat pentru Agerpres Remus Grigorescu, inspector general in cadrul ISJ Valcea.

"In urma contestatiilor numarul elevilor promovati a crescut cu 15, din care 8 din promotia 2013, iar 7 din promotiile anterioare. Aceasta crestere face ca, per ansamblu, procentul de promovabilitate sa creasca de la 60,66% la 60,93% pentru promotia 2013 si de la 39,54% la 40,54% pentru alte promotii. In orice caz, procentul din acest an este din punctul meu de vedere satisfacator si probabil ca pentru anul urmator cu mai multa responsabilizare din partea elevilor, dascalilor si nu in ultimul rand parintilor vom putea avea un procent mai mare", a precizat Grigorescu, potrivit sursei citate.

Aproximativ 1.000 de contestatii au fost depuse la examenul de bacalaureat, majoritatea fiind ale celor care au obtinut medii peste 7.

'La nivelul judetului nostru au fost depuse 952 de contestatii de catre 683 de elevi, cele mai multe la limba si literatura romana - 325 si la matematica - 172. Cei mai multi candidati nemultumiti de notele obtinute sunt de la Liceul Constantin Brancoveanu din Horezu. Aici au fost depuse nici mai mult, nici mai putin de 121 de contestatii, multe fiind depuse de elevi care au obtinut medii de peste 7. Si 96 de elevi de la Liceul Tehnologic Bratianu din Dragasani au contestat notele obtinute. La polul opus se afla Liceul Tehnologic Capitan Plesoianu unde doar un elev a contestat o nota obtinuta la examenul de bacalaureat", a precizat inspectorul scolar general.

Citeste si: