Promovabilitatea la examenul de BACALAUREAT a crescut, in judetul Sibiu, cu 0,37 puncte procentuale dupa solutionarea contestatiilor, ajungand la 64,07 la suta, dupa ce 90 de note contestate au fost marite, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Sibiu, rezultatele finale la examenul de BACALAUREAT din sesiunea iunie-iulie indica o promovabilitate de 64,07 la suta, cu 0,37 puncte procentuale mai mare decat initial.

"Din totalul celor 549 de note contestate la nivelul judetului, 90 de note au fost marite, 74 de note au fost micsorate, iar 385 de note au ramas nemodificate", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, candidatii care nu au obtinut media de trecere in aceasta sesiune a bacalaureatului se pot inscrie, in perioada 15-19 iulie, pentru sesiunea din toamna, care va debuta in 19 august.

Procentul de promovabilitate la bacalaureat, inaintea contestatiilor, a fost in judetul Sibiu de 63,7, cele mai multe contestatii fiind depuse la Limba si literatura romana.

Citeste si: