"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) informeaza ca au fost transmise Instiintarile de reziliere a urmatoarelor contracte: Modernizare DN5 Bucuresti - Adunatii Copaceni, km 7+573 - km 19+220, si Constructia variantei de ocolire a Municipiului Caracal", ambele contracte semnate la inceputul anului 2011, pe motive de intarziere si neindeplinire a obligatiilor contractuale, se arata intr-un comunicat al companiei remis HotNews.ro. Anuntul CNADNR vine dupa ce Compania a reziliat, la finele lunii noiembrie, doua alte contracte incheiate cu firma Romstrade a omului de afaceri Nelu Ioradache: pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad si pentru reabilitarea a 53 de km din DN6, Alexandria Craiova (lotul 2).

Lucrari RomstradeFoto: Hotnews

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania informeaza ca au fost transmise Instiintarile de reziliere a urmatoarelor contracte:

  • Modernizare DN5 Bucuresti - Adunatii Copaceni, km 7+573 - km 19+220, semnat intre CNADNR SA si SC Romstrade SRL, in data de 22 martie 2011;
  • Constructia variantei de ocolire a Municipiului Caracal, semnat intre CNADNR SA si SC Romstrade SRL in data de 31 ianuarie 2011.

Decizia de transmitere a Instiintarilor de rezilierea fost luata ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre antreprenor, respectiv:

  • progresul fizic realizat redus fata de progresul fizic planificat;
  • neindeplinirea Notificarii de remedierereferitoare la recuperarea intarzierilor si nerespectarea Angajamentului Ferm recuperare a acestor intarzieri;
  • nerespectarea termenelor asumate cu privire la indeplinirea punctelor de referinta din contract;
  • imposibilitatea de a-si indeplini obligatiile contractuale si de a finaliza toate lucrarile pana la expirarea Duratei de executie a lucrarilor", se arata in comunicatul CNADNR remis HotNews.ro.

Alte doua contracte cu Romstrade, reziliate

Anuntul de marti a CNADNR vine dupa ce, in urma cu doua saptamani Compania a reziliat alte doua contracte incheiate cu firma detinuta de Nelu Iordache.

Astfel, pe 28 noiembrie CNADNR anunta ca reziliaza contractul incheiat cu Romstrade pentru reabilitarea a 53 de km din DN6, Alexandria Craiova (lotul 2).

Pe 22 noiembrie, CNADNR anunta ca reziliaza contractul cu Romstrade pentru pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, incheiat cu o asociere din care face compania Romstrade.

In ambele cazuri, motivul indicat de CNADNR a fost acelasi - intarzierea lucrarilor. Directorul CNADNR, Mircea Pop preciza ca, in cazul autostrazii Arad-Nadlac, intarzierile in executie au dus ca in prezent stadiul lucrarilor sa fie de 20%, fata de 70%, cat ar fi fost indicat.

Nelu Iordache, patronul Romstrade, arestat pentru 29 de zile. Urmarit penal pentru deturnare de fonduri

Tribunalul Bucuresti a decis duminica, 2 decembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare in legatura cu derularea de catre firma sa, SC Romstrade SRL, a unui contract cu fonduri europene.

Vineri, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca procurorii au inceput urmarirea penala fata de Nelu Iordache, administrator al SC ROMSTRADE SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinta a creditului societatii si spalare de bani, toate in forma continuata.

Nelu Iordache a fost audiat in noaptea de joi spre vineri de procurorii DNA, dupa ce acestia au facut in cursul zilei de joi perchezitii la firmele Romstrade si Blue Air, ambele controlate Iordache. El a plecat de la sediul DNA vineri dimineata in jurul orei 7:30, dupa mai bine de sase ore de audieri, impotriva sa nefiind luata, cel putin pana atunci, nicio masura preventiva.

Dosarul vizeaza lucrari de utilitate publica efectuate de firma Romstrade la care au fost folosite si fonduri europene. Patronul Romstrade este acuzat de o frauda de sase milioane de euro din fonduri europene.

Mai exact, dosarul ar viza o posibila deturnare de fonduri de 6 milioane de euro la constructia primului tronson al autostrazii Arad-Nadlac, adjudecata de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano, potrivit unor surse din cadrul Departamentului de Lupta Anti-Frauda.