Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat, miercuri, ca reziliaza contractul incheiat cu firma Romstrade a omului de afaceri Nelu Ioradache pentru reabilitarea a 53 de km din DN6, Alexandria Craiova (lotul 2). CNADNR motiveaza decizia prin intarzierile acumulate pe santier de catre constructor. Anuntul vine dupa ce, joia trecuta, pe 22 noiembrie, CNADNR a reziliat contractul incheiat tot cu Romstrade pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad.

Intr-un comun icat remis HotNews.ro, CNADNR anunta rezilierea contractului "Reabilitare DN6, Alexandria-Craiova, LOT 2: km 132+435-km 185+230" semnat cu Asocierea SC Romstrade - SC Ezentis Infraestructuras SA. - Euroconstruct Trading 98 SRL, contract nr.92/5171/31.01.2012.

"Precizam ca in data de 14.11.2012, CNADNR-SA a transmis Instiintarea de reziliere a contractului Decizia de transmitere a Instiintarii de reziliere a fost luata ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre antreprenor, respectiv nu a indeplinit notificarea de remediere cu privire la recuperarea intarzierilor si nu a respectat termenele asumate cu privire la indeplinirea punctelor de referinta.

De asemenea, mentionam ca Antreprenorul nu isi poate indeplini obligatiile contractuale, acesta nu poate finaliza toate lucrarile pana la expirarea "Duratei de executie a Lucrarilor", (aceasta fiind de "730 zile"), in contextul in care, in prezent, se afla la o perioada de executie de 560 zile consumate", se arata in comunicat.

Aceasta decizie a CNADNR vine dupa ce, joi 22 noiembrie, Compania a reziliat contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, incheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, motivul principal fiin acelasi - intarzierea lucrarilor.

Directorul CNADNR, Mircea Pop a precizat ca motivul principal al rezilierii contractului este reprezentat de intarzierile in executie, proiectul fiind in prezent la stadiul de 20%, fata de 70%, cat ar fi fost indicat.

Constructia autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de apropae 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea revine companiei germane Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.