Fostul secretar general al Guvernului Daniela Andreescu a castigat vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul in care a contestat decizia de eliberare din functia pe care o detinea in Cabinetul fostului premier Emil Boc, anunta Agerpres. Hotararea nu e executorie deoarece poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Daniela AndreescuFoto: Agerpres

Potrivit deciziei de vineri a CAB, Daniela Andreescu trebuie reincadrata pe o functie corespunzatoare categoriei de inalt functionar public.

De asemenea, judecatorii au decis ca Andreescu sa primeasca echivalentul salariului de la SGG, de la revocarea sa pana la reincadrarea intr-o functie de inalt functionar public.

Daniela Andreescu, fost secretar general al Guvernului, a introdus doua actiuni la Curtea de Apel Bucuresti prin care solicita instantei anularea deciziei premierului Emil Boc prin care a fost revocata din functie si contesta raportul prin care Agentia Nationala de Integritate (ANI) a declarat-o in conflict de interese.

Dosarul in care Andreescu cere anularea deciziei de revocare din functie a fost inregistrat la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal de la CAB pe 13 ianuarie.

Daniela Andreescu a ocupat functia de secretar general al Guvernului in perioada 5 ianuarie 2009 - 25 noiembrie 2011, fiind revocata din functie de premierul Emil Boc, dupa ce in presa au aparut informatii ca ea se afla in conflict de interese.

Conform dispozitiilor art. 72 din din Legea 161/2003, persoana care exercita functia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligata sa nu emita acte administrative sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu ia sau sa nu participe la luarea unei decizii in exercitarea functiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau sau rudele de gradul I.