VIDEO Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a dat in judecata Guvernul si a contestat decizia de conflict de interese a ANI

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 31 ianuarie 2012, 16:07 Actualitate | Esenţial


Daniela Andreescu
Foto: Agerpres
Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a contestat la Curtea de Apel Bucuresti raportul prin care Agentia Nationala de Integritate (ANI) a declarat-o incompatibila si a dat in judecata si Guvernul, cerand totodata anularea deciziei prin care a fost revocata din functie, informeaza Mediafax.

Actiunea de anulare a deciziei prin care a fost indepartata din functia de sef al SGG si in care parat este Guvernul, prin premierul Emil Boc, a fost depusa in 13 ianuarie, avand primul termen de judecata in 7 martie.

Cea de a doua actiune, care are ca obiect "anulare act administrativ raport evaluare nr.2277/G/IIdin 16.01.2012 ANI", a fost depusa la 25 ianuarie, primul termen de judecata fiind stabilit pentru data de 23 martie.

"Consider ca instanta este cea in masura sa clarifice daca am facut cumva o eroare la conducerea Secretariatului General al Guvernului si sa lamureasca daca modul de revocare a fost corect", a spus Andreescu pentru Mediafax.

Fostul sef al SGG apreciaza ca revocarea din functie ar fi trebuit decisa doar in baza unei sentinte judecatoresti, emisa in urma anchetelor derulate de Agentia Nationala de Integritate.

Andreescu sustine totodata ca, in luna decembrie, a fost instiintata ca trebuie sa primeasca un act din partea ANI, cu confirmare de primire, document care a fost insa retras inainte sa il ridice, iar dupa o saptamana aceeasi institutie a anuntat ca exista suspiciunea de conflict de interese in cazul sau.

"Instanta trebuie sa lamureasca toate aceste probleme", a conchis fostul sef SGG.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca Daniela Andreescu, fost Secretar General al Guvernului Romaniei in perioada 5.01.2009 - 25.11.2011, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, se arata intr-un comunicat al ANI. Evaluarea ANI a relevat ca Daniela Andreescu a aprobat atribuirea unui imobil al RA-APPS (Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat) unei fundatii conduse de sotul sau, Teodorescu Aurel. 

Potrivit ANI, "ANDREESCU Daniela Nicoleta, in calitate de Secretar General al Guvernului Romaniei, a incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese in materie administrativa, intrucat a avizat Nota Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A. - A.P.P.S.) nr. 5968/21.05.2010 privind atribuirea unui spatiu de 105,2 mp, pentru o perioada de 1 an, Asociatiei Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing - asociatie in cadrul careia TEODORESCU Aurel, sotul lui ANDREESCU Daniela Nicoleta, detine calitatea de Presedinte si membru fondator, respectiv aprobarea extinderii termenului pentru acest spatiu, de la 1 la 5 ani, incalcand, astfel, dispozitiile art. 70 si art. 72 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediu de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei."

Daniela Andreescu a fost revocata din functie, in luna noiembrie, de premierul Emil Boc, dupa ce in presa au aparut informatii cu privire la un posibil conflict de interese iar ANI a anuntat ca s-a sesizat din oficiu si verifica posibila incalcare a regimului juridic privind conflictul de interese in care s-ar afla sefa Secretariatului General al Guvernului de la acea vreme.

Conform dispozitiilor art. 72 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, persoana care exercita functia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora, prefect ori subprefect, este obligata sa nu emita acte administrative sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu ia sau sa nu participe la luarea unei decizii in exercitarea functiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele de gradul I, se arata in comunicatul ANI.

Agentia informeaza, de asemenea, ca s-a dispus initierea demersurilor de anulare a contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese (conform art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010). "Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective", informeaza ANI.

Spatiul RA-APPS, localizat pe strada Matei Basarab, nr. 71, bloc L111A, sector 3, Bucuresti, despre care Daniela Andreescu sustinea ca ar gazdui doar o asociatie non-profit din care face parte si sotul sau, Aurel Teodorescu, este de fapt si sediul firmei acestuia, Huntfish Delta SRL, care desfasoara activitati economice, informeaza Mediafax.

Initial, la adresa din strada Matei Basarb numarul 71 se afla sediul Clubului de pescuit sportiv Delta Fishing, asociatie fara scopuri patrimoniale, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

In septembrie 2010, sotul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu, a infiintat firma Huntfish Delta SRL, in care este actionar, alaturi de Clubul de pescuit sportiv Delta Fishing, detinand 51% din partile sociale.

Conform datelor de la Registrul Comertului, atat clubul, cat si firma nou-infiintata au acelasi sediu, strada Matei Basarb numarul 71, bloc L111 A, sector 3. Huntfish Delta SRL are ca obiect de activitate "alte activitati sportive", are un salariat, iar bilantul pe 2010 indica venituri totale de 3.585 lei, cheltuieli totale de 20.854 lei si datorii de 181.103 lei.

Desi la adresa respectiva se afla si o firma care desfasoara activitati economice, intr-un comunicat dat sefa SGG de la acea vreme pentru a raspunde acuzatiilor din presa, aceasta sustinea ca spatiul din strada Matei Basarab "a fost atribuit unei asociatii non-profit si cuantumul chiriei pentru acesta nu s-a stabilit de SGG, ci de RA-APPS, in conditiile legii; asociatia care ocupa spatiul plateste chirie de aproximativ 4 euro/mp plus TVA si nu face parte din randul asociatiilor care sunt scutite de plata chiriei si detin spatii la RA-APPS, avand contract de inchiriere cu RA-APPS si nu cu SGG". "Chiria stabilita de Regie si platita pentru acest spatiu de cca. 100 mp este de aproximativ 600 de euro lunar, la care se adauga cheltuielile cu utilitatile", se mai arata in comunicatul SGG din noiembrie 2011.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1452 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  Are ganduri mari (Marţi, 31 ianuarie 2012, 16:17)

  Dan [anonim]

  Doreste sa-si duca planul la capat. Este posibil sa reuseasca cu ajutorul justitiei. Care este planul? Sa-i ia locul lui Boc si sa propuna in fruntea ministerelor numai rudele ei. Cel putin va avea fraiele in mana. Era sa uit: Prima ordonanta de urgenta va urmari defiintarea ANI. O institutie care incurca prea mult pe cei pusi pe capatuiala. Mult succes Doamna. Suntem cu ochii pe dvs.
  • 0 (0 voturi)    
   cummm...? (Marţi, 31 ianuarie 2012, 21:51)

   alex [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Cum adica cu ajutorul JUSTITIEI ?
   Pai tocmai a spus dl. Tapalaga ca justitia s-a schimbat (dupa condamnarea lui Nastase).
 • +3 (3 voturi)    
  ma (Marţi, 31 ianuarie 2012, 16:20)

  kin3zu78 [utilizator]

  da cum de astia primesc mereu spatii moca ? Saracuta de ea , nu stie nu cunoaste. La ce chirii se cer in Bucuresti pe un spatiu sunt curios cat se scoate tanti asta lunar. SI bineinteles ca sotul ei a primti acel spatiu pe drept. Hai sa fim seriosi. Astia numai merita judecata direct spanzurati in piata publica ca la chinezi. Isi dau legi care desi e negru pe alb ca nu merita sau au furat tot ei dau statul in udecata ca sunt nedreptatiti. Jale mare in cacaoa asta de democratie
 • +3 (3 voturi)    
  Tupeu fara limite (Marţi, 31 ianuarie 2012, 16:21)

  Sharutza [utilizator]

  Duduia asta are de prosti pe toti din tara asta?
 • +4 (4 voturi)    
  Culmea justitiei (Marţi, 31 ianuarie 2012, 16:44)

  pierdutul [anonim]

  Sa dea in judecata guvernul, presedintele, la EU, ONU !!!
  Sa mai zica cineva ca in romania nu este democratie si nu ride lumea de noi !

  In tarile "civilizate" tribunalele nu sint competente pentru orice fel de cauza. In Romania incercati sa dati in judecata pe Geoge Bush si veti hasi un tribunal si un judecator sa va faca treaba !!!
 • +3 (3 voturi)    
  !!!! (Marţi, 31 ianuarie 2012, 16:54)

  mircea [anonim]

  Eu cred ca se da singura in judecata.Este posibil sa plateasca pentru toate excrocheriile.
 • +1 (1 vot)    
  Felicitari scolii de tupeu PDL!!! (Marţi, 31 ianuarie 2012, 17:22)

  Traian Boc [anonim]

  Tovarasa Andreescu a demonstrat ca este un PDL-ist 100% veritabil!Felicitari tovarasa Andreescu, Partidul are incredere in continuare in Dvs!Trebuie sa luati ceea ce vi se cuvine!O particica din aceasta tara este a Dvs. si o meritati.Va astept pe la birou, Traian Boc- Presedintele Rromaniei.
  • 0 (0 voturi)    
   jasquere ........ (Marţi, 31 ianuarie 2012, 22:04)

   mi-e sila ... [anonim] i-a raspuns lui Traian Boc

   korrekt !!!
   Otupeista care a incasat si asa bani nemunciti, asa zisa spaga de la salahorii nostri care, erau obligati sa plece sa munceasca precum sclavii in Italia, Spania , Germania , in toata Marea UE !
   Oricum, o va judeca si pedepsi Dumnezeu !
 • +1 (1 vot)    
  inceput (Marţi, 31 ianuarie 2012, 17:30)

  traiang [utilizator]

  Sper ca prin dezmortirea justitiei incepand cu Nastase toti acesti tupeisti ,hiene ale tranzitiei pusi numai pe capatuiala sa fie descurajati prin pedepse exemplare sa se mai apropie de banul public sub toate formele lui banesti sau imobiliare
 • 0 (0 voturi)    
  pe ce se bazeaza? (Marţi, 31 ianuarie 2012, 17:40)

  omoni [utilizator]

  Poate pe "afinii"din magistratura, care desigur ca nu ii sunt rude.......Ha
 • +1 (1 vot)    
  singura solutie (Marţi, 31 ianuarie 2012, 18:36)

  kin3zu78 [utilizator]

  e sa iesim in strada si sa mergem peste ei frate acolo unde au locul de munca, si sunt curios cum o sa explice tantica asta la macar 2000-3000 de romani furiosi cum este ea nevinovata !! Asa ar trebui facut cu fiecare hot dovedit. Asa mi-as fi dorit sa am multi bani si sa pot finanta o trupa de comando, pun pariu ca in maxim 6 luni ori as curata parlamentul si firmele de stat de capuse ! Singura solutie sa mai avem un viitor cu asemenea specimene este : streangul ( dar fara sapun sa se chinuie un pic ) sau glontul in ceafa. Sau macar de s-ar reinfiinta vechile tribunale ale poporului , pacat ca numai gura este de noi. Hai SIAE si SRI va astept maine la usa ca am amenintat hotii din politica :)
 • 0 (0 voturi)    
  Tupeu (Marţi, 31 ianuarie 2012, 20:57)

  Bruno.IS [utilizator]

  Mare tupeu trebuie sa aiba doamna! In loc sa se ascunda, sa uite lumea, ea iese in fata, Nu le mai ajung la unii sinecurile!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by