Alin Popescu face parte din prima generatie de elevi care, in 2011, a dat Bacalaureatul cu camere de supraveghere. La un an dupa experienta BAC-ului, Alin Popescu - acum student in Marea Britanie - a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre cum arata invatamantul romanesc la un an de la absolvirea liceului, despre ce inseamna sa studiezi Politica Internationala la University of Essex, din orasul Colchester si despre standardele sistemului britanic de invatamant.

Alin PopescuFoto: Arhiva personala

"Imi doresc ca viitorul pe termen lung sa mi-l petrec in tara, tara mea, iar daca ar fi sa aduc un aspect al societatii britanice care mi-a placut ar fi respectul de sine si mandria de a fi un cetatean european", a declarat Alin Popescu in cadrul intalnirii online cu cititorii HotNews.ro. Acesta a precizat ca gasirea unui loc de munca "este cu siguranta una dintre prioritatile pentru anul II". "Este foarte importanta experienta anterioara, intrucat piata este saturata de oameni cu note mari. De aceea experienta de munca este cea care face diferenta pentru un post bun".

Alin Popescu a absolvit anul trecut Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti si studiaza Politica Internationala la University of Essex, din orasul Colchester. Dupa finalizarea examenelor de Bacalaureat, el a incheiat un imprumut cu statul britanic care i-a permis finantarea de 10.000 de lire a studiilor in Marea Britanie.

La finalul clasei a XII-a, tanarul stia foarte bine ce vrea de la facultate: "in primul rand ma gandesc la un loc de munca, pentru ca facultatea o fac ca sa imi gasesc un loc de munca bun. Eu am aplicat pentru Politica Internationala si am vazut ca sunt foarte multe oportunitati la facultatea unde am aplicat eu ca, din anul al III-lea, sa iti gasesti loc de munca in diferite institutii ale Uniunii Europene", declara el intr-un interviu acordat HotNews.ro.

Citeste aici si o relatare semnata Alin Popescu dupa prima saptamana de studentie

  • Vezi mai jos raspunsurile lui Alin Popescu la intrebarile adresate de cititorii HotNews.ro: