A trecut cel mai greu Bacalaureat din istorie si are de gand sa nu mai dea niciun examen in Romania. Absolventul Alin Popescu a terminat Colegiul Gheorghe Lazar din Bucuresti si, inainte de a sustine probele BAC-ului 2011, a fost acceptat la o universitate in Marea Britanie. Care este profilul absolventului de clasa a XII-a, in 2011? Care sunt preocuparile unui licean in generatia Facebook? Cum se pregateste un elev pentru Bacalaureat?

Alin PopescuFoto: Arhiva personala

Alin Popescu, absolvent de liceu si admis la o universitate in Marea Britanie, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Alin Popescu a asteptat notele de la BAC pentru a putea incheia un imprumut cu statul britanic care sa-i permita finantarea de 10.000 de lire a studiilor in Marea Britanie. La finalul clasei a XII-a, tanarul stia foarte bine ce vrea de la facultate: "in primul rand ma gandesc la un loc de munca, pentru ca facultatea o fac ca sa imi gasesc un loc de munca bun. Eu am aplicat pentru Politica Internationala si am vazut ca sunt foarte multe oportunitati la facultatea unde am aplicat eu ca, din anul al III-lea, sa iti gasesti loc de munca in diferite institutii ale Uniunii Europene".