Ministrul Ioan Rus a declarat la postul de televiziune Romania TV ca a discutat, miercuri seara, la telefon cu fostul premier Adrian Nastase si ca din discutia telefonica ministrul a dedus ca Nastase intentioneaza sa se sinucida. "Am trimis imediat o Salvare. Mi-am dat seama ca o sa se sinucida", a declarat ministrul de interne Ioan Rus. Potrivit Romania Libera, ministrul Rus va fi audiat de procurori.

Ioan RusFoto: Agerpres

Potrivit Romania TV, "ministrul de Interne Ioan Rus l-a sunat miercuri seara, in jurul orei 21:30, pe Nastase pentru a stabili modul in care va fi adus in arest: fie se prezinta singur la Directia Cercetari Penale, fie va fi trimis un echipaj de politie care sa intre in garaj pentru a-l ridica. Rus incerca astfel sa gaseasca cea mai buna metoda de a evita ca presa sa-l filmeze pe fostul premier cand este dus la inchisoare".

Aceeasi sursa mentioneaza ca discutia "a durat ceva mai mult, iar din modul in care a decurs, ministrul a dedus ca Nastase intentioneaza sa faca un gest radical".

"Am trimis imediat o Salvare. Mi-am dat seama ca o sa se sinucida", a declarat Ioan Rus la RTV.

In acelasi timp, Jurnalul National scrie despre discutia purtata intre ministrul Ioan Rus si Adrian Nastase, citandu-l pe jurnalistul Radu Tudor si blogul sau.

"Adrian Nastase i-a replicat lui Ioan Rus la telefon : <>

La insistentele ministrului de interne ca toata procedura ridicarii de la domiciliu sa se desfasoare in termeni agreati de comun acord, Nastase a replicat dur : <>", scriejurnalul.ro.

Potrivit Romania Libera, ministrul Rus va fi audiat de procurori.

Reamintim ca Adrian Nastase, condamnat miercuri definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, a fost adus la Spitalul Floreasca, miercuri seara, dupa o tentativa de suicid.

Anterior, fostul premier Adrian Nastase ar fi incercat sa se impuste in momentul in care doi reprezentanti ai Politiei au venit pentru a-l ridica de la resedinta sa din strada Zambaccian. Potrivit Mediafax, Nastase le-ar fi cerut voie politistilor ce urmau sa-l insoteasca la inchisoare sa-si ia citeva carti. In acel moment a incercat sa se impuste, dar politistii l-ar fi impiedicat.

Joi dimineata, Adrian Nastase a fost supus la o interventie chirurgicala la Spitalul Floreasca din Capitala.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Nastase, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", dupa trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului.

Decizia este definitiva si a fost luata cu unanimitate de completul de 5 judecatori dupa deliberari ce au durat mai bine de sase ore. Magistratii au decis si interzicerea lui Nastase a unor drepturi timp de doi ani, printre care interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice.