Fostul premier Adrian Nastase a fost operat la Spitalul Floreasca din Capitala. Operatia a decurs bine insa medicii se tem acum de problemele medicale mai vechi pe care le are fostul prim-ministru: "Problemele nu sunt ridicate de plagile provocate de glont, ci de problemele sale vechi, de diabet si cardiace. E o plaga normala, simpla, de mirare ca nu s-a intamplat un infarct. A fost o operatie usoara, afectiunea cardiaca ne ingrijoreaza cel mai mult acum (...) exista posibilitatea sa faca o operatie pe inima", a afirmat medicul Serban Bradisteanu.

Declaratiile medicului Bradisteanu:

  • Operatia s-a terminat, Adrian Nastase este acum intubat si echilibrat.
  • Operatia a constat in deschiderea traiectului produs de proiectil (...) nu au fost leziuni de organe vitale, a fost o operatie simpla, practic.
  • Problemele care se pun in continuare nu sunt ridicate de plagile produse de glont, ci de faptul ca este instabil hemodinamic din motive coronariene ale bolii dansului vechi, diabet. Incercam sa il tinem in continuare sedat, la terapie intensiva.
  • In special, afectiunea cardiaca ne ingrijoreaza acum, mult mai mult decat plaga care, dupa toate prognosticurile, daca nu apare o infectie, o sa fie in regula. Este o plaga normala, simpla, cu traiecte, cu detritusuri celulare, cu muschi zdrobit.
  • De mirare ca nu s-a intamplat un infarct
  • Oricand se poate transforma o afectiune cardiaca in ceva critic. Exista risc sa faca infarct, dar sper sa stapanim medicamentos acest lucru, sa nu se intample asa ceva
  • Dansul a vorbit cu psihiatrul spitalului si, cel putin aparent, pare echilibrat. Dispune de consiliere si tratament
  • Daca lucrurile merg in regula cu aceasta plaga, va ramane in spital o saptamana - 10 zile - doua saptamani
  • Este in supravegherea politiei, dansii vor decide care va fi calea de urmat pentru mai departe

HotNews.ro a transmis desfasurarea evenimentelor

Ora 13.15 Cardiologul Serban Bradisteanu: "Problemele nu sunt ridicate de plagile provocate de glont, ci de problemele sale vechi, de diabet si cardiace. , de mirare ca nu s-a intamplat un infarct. A fost o operatie usoara, afectiunea cardiaca ne ingrijoreaza cel mai mult acum (...) exista posibilitatea sa faca o operatie pe inima"

Ora 12.16: Avocatii lui Adrian Nastase vor face cerere de aminare a pedepsei

Ora 12.05 Dr Ioan Lascar: Putem spune ca pacientul nostru, Adrian Nastase, a fost norocos. Nu va ramane cu sechele

Operatia la care a fost supus Adrian Nastase in cursul diminetii s-a incheiat in jurul orei 11:30, a declarat joi doctorul Ioan Lascar, care a adaugat ca Adrian Nastase a avut noroc, in conditiile in care glontul a trecut in imediata vecinatate "a unor formatiuni anatomice vitale".

Doctorul Ioan Lascar, care a facut parte din echipa de medici care l-a operat pe fostul prim-ministru, a precizat ca "din fericire, nu au fost leziuni vitale, deci nu au fost afectate formatiuni anatomice de importanta vitala".

"Putem spune ca pacientul nostru a fost norocos. Traiectul proiectilul era in imediata vecinatate a unor formatiuni anatomice vitale", a precizat acesta.

Ioan Lascar a adaugat ca Adrian Nastase nu va ramane cu sechele si va avea nevoie de aproximativ 14 zile pentru recuperare.

Ora 11.47: Procurorul general Codruta Kovesi a declarat ca se va verifica daca politistii care au mers miercuri noapte la locuinta lui Nastase pentru a pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei au respectat procedurile, ea precizand si ca mandatul de executare trebuia pus in aplicare imediat.

Ora 11.45: Anchetatorii fac perchezitii la casa din Zambaccian si casa din Cornu si vor ridica toate armele detinute de familia lui Adrian Nastase, scrie Mediafax

UPDATE 11.40: Operatia lui Nastase s-a incheiat cu succes, anunta Agerpres

Medicul Serban Bradisteanu a declarat, in noaptea de miercuri spre joi, la Antena 3, ca fostul prim-ministru Adrian Nastase se afla internat la Spitalul Floreasca, la Terapie intensiva, ca este echilibrat si ca va fi supus unei interventii chirurgicale in cursul diminetii de joi.

"Acesta este planul nostru, va fi o echipa complexa si vom intra dimineata in sala", a spus specialistul, care a afirmat ca Adrian Nastase poate vorbi, dar cu greutate. El a sustinut ca glontul a intrat printr-o parte si a iesit prin alta, in regiunea mijlocie a gatului.

Adrian Nastase a fost adus la Spitalul Floreasca, miercuri seara, dupa o tentativa de suicid. Anterior, politistii se deplasasera la domiciliul lui Adrian Nastase pentru a pune in aplicare mandatul de incarcerare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Nastase, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul 'Trofeul calitatii'.