Traficul pe autostrada A2 , pe sectorul Fundulea - Lehliu, a fost inchis joi, incepand cu ora 11.00 si pe sectorul Bucuresti - Fundulea, incepand cu ora 11:30, potrivit unui comunicat emis de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Ca ruta alternativa la sectorul inchis al autostrazii A2, soferii au la dispozitie drumul national DN 3 Bucuresti - Lehliu. Totodata, CNADNR a mai anuntat ca circulatia rutiera mai este inchisa pe mai multe drumuri nationale si ca pe alte sosele exista restrictii de circulatie pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.

UPDATE Informatiile disponibile la ora 17:00:

Ora 17:00 Pe drumul naţional DN 2, sectorul Urziceni - Buzău a fost restricţionat traficul vehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 3,5 tone.

Ora 15:30Zece tronsoane de drumuri naţionale ar putea fi închise circulaţiei în cursul zilei de joi, din cauza ninsorilor şi a poleiului, a declarat joi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, noteaza Agerpres.

"Din estimările pe care le avem la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cursul zilei de joi probabil va fi nevoie să închidem alte zece tronsoane de drumuri naţionale în Muntenia", a spus într-o conferinţă de presă Anca Boagiu.

Potrivit ministrului citat, ar putea fi închise DN4 Bucureşti - Olteniţa, DN5 Bucureşti-Giurgiu, DN3 Bucureşti-Lehliu, DN5B Ghimpaţi-Giurgiu, DN61 Ghimpaţi - Găeşti, DN41 Olteniţa-Daia, DN6 Craiova-Drobeta Turnu Severin, DN54 Caracal-Corabia, DN56 Craiova-Calafat şi DN 55 A Calafat-Bechet.

Ora 14:45 CNADNR informeaza ca, impreuna cu Politia de Frontiera, Politia Rutiera si autoritatile bulgare, a fost luata decizia de a se deschide controlat punctul de trecere a frontierei Giugiu - Ruse, astfel incat sa poata fi fluidizat traficul atat pe Centura Bucuresti (relatia cu A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Constanta), cat si pe DN 5 Bucuresti - Giurgiu.

Astfel, la fiecare 60 de minute, un numar de 50 de tiruri vor putea sa-si continuie drumul catre Bulgaria. Aceeasi masura este luata si de autoritatile bulgare pentru traficul care intra in Romania.

Ora 14:00 Circulatia a fost redeschisa pe DN 22F Izvoarele - Nalbant, km 6+000 - km 14+000, Nalbant pentru vehicule cu masa totala maxima admisa mai mica de 7,5 tone.

Ora 12:45 a fost redeschis traficul pe autostrada A2 sectorul Bucuresti - Lehliu. De asemenea, a fost ridicata restrictia de greutate pe drumul national DN 5 Bucuresti - Giurgiu.

CNADNR anunta ca "in functie de evolutia fenomenelor meteorologice, CNADNR-SA impreuna cu Politia Rutiera pot lua, in orice moment, masura inchiderii traficului pe autostrada A2."

----

NOTA: Informatiile de mai jos reflecta situatia actualizata a drumurilor inchise sau cu restrictii

Traficul este inchis pe urmatoarele drumuri nationale:

  • DN 22 RAMNICU SARAT (BZ) - BAILE (BZ), km2+800-30+000 (de joi, 2, feb, ora 12:00) / Ruta alternativa: DN 23 Focsani - Braila.
  • DN 2C Costesti (BZ) - Slobozia (IL), km 0+000-79+400. (joi, 2 feb, ora 12:30) / Ruta alternativa: DN 2 Buzau - Urziceni - DN 2A Urziceni - Slobozia
  • DN 23B Maicanesti - Codresti, km 0+000 - km 21+300;

Alte restrictii:

CNADNR anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania ca incepand cu ora 10:30 (joi, 2 februarie), din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a fost au fost impuse restrictii de greutate pe drumurile:

  • DN2 Bucuresti - Urziceni pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mare de 7,5 tone 
  • DN 2 Urziceni - Buzau pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone
  • DN2B Buzau- Braila. - pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone
  • DN 22F Izvoarele - Nalbant - pentru vehicule cu masa totala maxima admisa mai mica de 7,5 tone.

Traficul va fi redeschis in functie de evolutia fenomenelor meteorologice. CNADNR roaga participantii la trafic sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera in vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducatorii auto trebuie sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente si sa echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata).

Informatii privind starea drumurilor nationale pot fi consultate pe site-ul CNADNR.

Citeste si: