Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat vineri soseaua ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, Valcele - Apahida, relateaza Agerpres. Cu aceasta ocazie, s-a deschis si circulatia auto pe centura, care va avea rol de a scoate traficul greu din Cluj-Napoca.

Emil Boc a parcurs traseul centurii la volanul unei Dacia Duster, avand pe scaunul din dreapta pe ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

"Astazi un vis al clujenilor devine realitate. Nu vom mai avea in oras TIR-uri care sa ramana fara frana si sa omoare oameni. De aici inainte TIR-urile vor deveni istorie pentru locuitorii catorva cartiere importante din municipiu", a declarat Emil Boc.

Centura Valcele - Apahida are o lungime de 24 km si a costat 530 milioane lei.

Premierul Emil Boc declara la 1 octombrie ca "va da o bere" daca centura ocolitoare Valcele - Apahida a municipiului Cluj-Napoca va fi finalizata mai repede de inceputul lunii noiembrie. "Daca e gata dupa 10 noiembrie, le luam banii inapoi", spunea atunci seful Executivului.

La inceputul lunii iulie, premierul a inaugurat tronsonul aflat pe relatia nord-est, intre Bulevardul Muncii si Apahida, din soseaua de centura a municipiului Cluj Napoca. Boc a spus atunci ca tronsonul intre Valcele si Apahida va fi finalizat la toamna si ca "ne indreptam spre eliminarea cosmarului traficului greu din Cluj dinspre nord. Soseaua ii va scapa de acest cosmar pe cei din Cluj".