Premierul Emil Boc a declarat sambata ca "va da o bere" daca centura ocolitoare Valcele - Apahida a municipiului Cluj-Napoca va fi finalizata pana la inceputul lunii noiembrie. "Daca e gata dupa 10 noiembrie, le luam banii inapoi", a spus seful Executivului.

"Daca se va realiza mai repede, cu atat mai bine va fi, voi da o bere constructorului, dar, daca e dupa 10 noiembrie, le luam banii", a declarat premierul.

"Eu cred ca le putem spune clujenilor sa inceapa sa-si faca poze cu TIR-urile de pe Calea Turzii, de pe Bulevardul Titulescu si din cartierul Buna-Ziua, fiindca din luna noiembrie nu le vor mai vedea prin Cluj-Napoca. Spun acest lucru in spirit de gluma, dar serios este ca se termina partea aceasta de lucru si se va putea circula din luna noiembrie pe centura care va scoate definitiv din oras traficul greu din directiile Bucuresti, Maramures si Bistrita-Nasaud", a declarat Boc, citat de Agerpres.

Emil Boc a vizitat de mai multe ori centura Valcele-Apahida, aflata in constructie.

La inceputul lunii iulie, premierul a inaugurat tronsonul aflat pe relatia nord-est, intre Bulevardul Muncii si Apahida, din soseaua de centura a municipiului Cluj Napoca. Boc a spus atunci ca tronsonul intre Valcele si Apahida va fi finalizat la toamna si ca "ne indreptam spre eliminarea cosmarului traficului greu din Cluj dinspre nord. Soseaua ii va scapa de acest cosmar pe cei din Cluj".

"Orice lucrare de infrastructura care se finalizeaza este un pas important spre cresterea economica", a declarat Boc in iulie, adaugand ca "infrastructura este prioritatea noastra, pentru a consolida cresterea economica a tarii".

In urma deschiderii circulatiei pe varianta ocolitoare, vor fi scoase din Cluj-Napoca peste 3.000 de vehicule grele pe zi.