Omul de afaceri George Padure, fost primar al Sectorului 1 din Capitala din perioada 1996-2000, va candidat din nou, tot ca independent, transmite Mediafax. Sloganul sau este identic cu cel de acum 20 de ani: "Un pic mai bine pentru dumneavoastra!"

George PadureFoto: Agerpres

Padure va fi prezent, duminica, 17 aprilie, la ora 11.00, in Parcul Herastrau, unde se va intalni cu locuitorii si le va oferi , simbolic, cate un ghiveci cu panselute.

"Daruiesc aceste panselute nepretuite, cu gandul ca ele vor ramane o amintire a vremurilor in care coruptia paraliza administratia publica. In Sectorul 1 nu veti mai vedea panselute plantate pe domeniul public cu preturi exorbitante. Banii publici vor fi folositi exclusiv in interesul locuitorilor sectorului 1, si nu pentru partide", a declarat Padure, potrivit unui comunicat de presa citat de Mediafax.

Si atunci, ca si acum, sloganul de campanie al lui George Padure a fost: "Un pic mai bine pentru dumneavoastra!", acelasi slogan fiind folosit de George Padure si pentru firma sa, Gepa Electro Center.

George Padure este unul dintre protagonistii documentarului "Kapitalism - reteta noastra secreta", in regia lui Alexandru Solomon.

Ela povestit in cadrul documentarului cum se faceau afacerile in Constanta condusa de Nicusor Constantinescu. "Totul trece pe la ei, totul... Altfel nu iei nicio autorizatie. Iar daca nu-ti vezi de treaba, mai intri si prin puscarie", declara in 2009 George Padure, potrivit Adevarul.

Regizorul documentarului, Alexandru Solomon, afirma in 2010 pentru HotNews.ro ca "a fost cel mai simplu de lucrat" cu George Padure, "pentru ca era mai liber si disponibil si a fost si a fost unul dintre primii care au acceptat". Dupa difuzarea oficiala a documentarului, Padure a declarat pentru HotNews.ro ca este "un film bun" (Sursa).

George Padure a disparut intre timp din prim-planul vietii politice si economice, dar si din topurile celor mai bogati romani. In 2012, presa relata ca proiectul imobiliar Sigma a falimentat, in timp ce proiectul Metropolis era amenintat cu insolventa. Intr-un interviu publicat de Kamikaze in 2012, George Padure declara ca se reorienteaza catre productia de bunuri de consum.

Padure afirma pentru Kamikaze in 2012 ca este activist PSD din 2003 si cotizeaza "nu trei lei cinzeci", dar ca nu a fost niciodata chemat sa candideze pentru o functie. "Mi-ar fi placut sa fiu din nou candidat, la orice sector, si sint convins ca as fi cistigat. Eu, ca primar, i-am dat lui Ponta casa. A venit la mine si mi-a zis: 'Vreau si eu casa'", a spus Padure, potrivit sursei citate.

Padure a fost primar independent al Sectorului 1 Bucuresti (1996 - 2000), ulterior a fost consilier general al Capitalei (2000 - 2004). Dupa absolvirea liceului a urmat scoala de meserii, in anii '80 a plecat in Anvers, Belgia, unde a preluat la un moment dat conducerea unei societati de comert cu produse electronice, iar in 1986 si-a deschis propria afacere, GEPA, potrivit site-ului personal. Dupa Revolutie a revenit in Romania si a infiintat Gepa Electro Center