Primaria Capitalei a finalizat in aceasta primavara lucrarile de reamenajare a spatiilor publice de pe bulevardul Magheru - trotuarul de pe partea dreapta cum mergi de la Romana spre Universitate. Dupa ce municipalitatea a lasat lucrarea neterminata pe parcursul iernii, o parte din pavaje s-au deteriorat, iar masinile parcau pe trotuar si pe spatiile verzi fiindca nu au fost montati stalpisori, acum zona arata civilizat fiind folosita de mii de bucuresteni zilnic.

Trotuarele au fost pavate cu piatra, a fost refacut iluminatul stradal, s-au reamenajat spatiile verzi, iar pe margine au fost pusi stalpisori pentru ca masinile sa nu mai aiba acces pe spatiul destinat pietonilor.

Din nefericire au ramas si cateva probleme nerezolvate:

- stalpisorii sunt de mai multe tipuri, neexistand o coerenta pe intregul bulevard;

- anumite portiuni au fost pavate cu piatra naturala de culoare alba, iar dupa cateva luni de folosinta s-au murdarit si arata foarte urat;

- bancile au fost mazgalite;

- vechii stalpi de iluminat, bucati de metal ruginit, nu au fost indepartati;

- pe parcursul bulevardului au fost amplasate cateva puble pentru colectare selectiva care impiedica circulatia pietonilor;

- nu au fost inlaturate spatiile de afisaj publicitar, un fel de cilindre murdare si ponosite;

- mai multe transformatoare electrice rasar din cand in cand in calea trecatorilor;

Lucrarile au inceput in toamna anului 2012 si au fost executate de firma Tehnologica Radion, proiectul fiind realizat de firma Procons. Costul total al lucrarilor, care include si proiectarea, este de 7,6 milioane de lei.

FOTOGALERIE Cum arata bulevardul Magheru la cateva luni de la finalizarea lucrarilor