Cele 7 cutii inalte de 1 m amplasate chiar in mijlocul pietei Universitatii care acopera aerisirile de la parcarea subterana au fost taiate de la baza si urmeaza a fi inlocuite. Muncitorii de la fata locului au confirmat informatia pentru reporterul HotNews.ro, insa nu au putut indica ce solutie va fi aleasa in schimb. Masura inlocuirii cutiilor de ventilatie din mijlocul pietei vin dupa ce arhitectii care au conceput proiectul de amanajare a spatiului public au acuzat Primaria Capitalei ca a modificat proiectul si ca, printre altele, a ales sa instaleze cutii de ventilatie inalte de un metru.

Foto:

Arhitectii care au conceput proiectul de amanajare a Pietei Universitatii au acuzat inca din luna septembrie Primaria Capitalei ca a modificat proiectul de amenajare a Pietei Universitatii - spatiul de deasupra parcarii subterane din zona cu statui.

Astfel, "multimea" de corpuri de iluminat care ar fi trebuit sa se amplaseze pe spatiul public a fost inlocuita de un stalp de iluminat de 19 metri inaltime, pavajul de piatra cubica din zona cladirilor de vizavi de Universitate va fi inlocuit cu dale de piatra, iar in mijlocul pietei au fost puse aerisirile de la parcare, niste cutii de peste un metru inaltime.

"Aerisirile au fost prevazute acolo inca de la inceput, de dinainte de a se face concursul, prin proiectul parcarii, si nu au mai putut fi schimbate, insa ele erau de trei ori mai mici", spune arhitecta Simona Dirvariu, parte a echipei care a castigat concursul.

De partea cealalta, Primaria Capitalei nu a respectat proiectul care a castigat concursul de idei pentru reamenajarea Pietei Universitatii deoarece acesta "costa de trei ori mai mult" decat a prevazut initial echipa castigatoare, se arata intr-un raspuns trimis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.