Democrat liberalii si-au depus candidaturile pentru structura de conducere a PDL. Potrivit surselor Hotnews.ro, Gheorghe Flutur este singurul candidat pentru postul de secretar general al PDL. Totodata, pentru cele patru posturi de prim-vicepresedinti s-au inscris in cursa sase democrat liberali: Cristian Preda, Dorin Florea, Mihai Stanisoara, Teodor Baconschi, Cezar Preda si Teodor Paleologu. De precizat este ca din echipa lui Blaga vor lipsi nume ca Emil Boc, Elena Udrea, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Gheorghe Falca si Stefan Gheorghe. Sursele citate sustin ca acestia nu si-au depus candidatura pentru un post de conducere in Biroul Politic National al PDL. UPDATETeodor Paleologu si-a retras candidatura pentru functia de prim-vicepresedinte

Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat, miercuri, printr-un comunicat de presa ca nu va candida la nicio functie in Biroul Politic al PDL si ca "se va implica in actiunea de coalizare a fortelor de dreapta si crearea unei platforme" in acest sens.

"Nu candidez la aceste alegeri interne pentru nicio functie de conducere in PDL. Ii voi sustine pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Paleologu, pe castigatorii alegerilor locale, pe cei care au imbunatatit viata comunitatilor, dar au pierdut din alte motive decat performanta lor personala, si pe toti cei care doresc revigorarea si reformarea PDL.

Ma voi implica in actiunea de coalizare a fortelor de dreapta si crearea unei platforme care sa ne adune pe toti cei care vrem sa dezvoltam tara prin taxe si birocratie reduse, onest, fara hotie sau clientela politica, prin justitie dreapta si aplicarea egala a legii", explica Macovei intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.

Presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a anuntat ca a decis sa candideze pentru functia de secretar general al PDL pentru ca doreste sa se implice in relansarea partidului si coagularea fortelor de centru-dreapta.

"Pun la dispozitie experienta mea politica de 12 ani, in special in domeniul organizarii partidului, in coordonarea cu succes a campaniilor electorale si ca om de echipa", a declarat Flutur, citat de agentia Mediafax.

Pentru cele 15 functii de vicepresedinti s-au inscris in cursa lideri de organizati ca George Scripcaru, Mircea Hava, Florin Popescu, Alin Tise, Alin Trasculescu, Constantin Ostaficiuc, fosti ministrii - Traian Igas, Gabriel Berca, fosti membrii ai Biroului Politic - Sever Voinescu, Anca Boagiu dar si parlamentari ca Radu F Alexandru, Raluca Turcan, Tinel Gheorghe.

Functiile care alcatuiesc Biroul Politic National al PDL sunt: secretar general, patru prim-vicepresedinti, 15 vicepresedinti, 3 secretari generali adjuncti, 14 secretari executivi, liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul Romaniei si Parlamentul European, presedintii la nivel national ai organizatiilor interne, presedintele CNS-PDL cu rang de vicepresedinte si presedintele LAL-PDL.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor in BPN a expirat miercuri la ora 14.00. Vasile Blaga este singurul candidat la functia de presedinte al PDL.

Dupa ce intreaga conducere a PDL in frunte cu Emil Boc au demisionat in urma rezultatelor obtinute in alegerile locale, democrat-liberalii se vor reuni pe 30 iunie in Conventia Nationala Extraordinara, in care isi vor alege o noua structura de conducere.

Citeste si: