O puternica replica seismica de magnitudine 6.6 s-a produs, vineri, in Chile, in apropiere de orasul Concepcion, anunta Institutul Geologic american (USGS), transmite Reuters. Este cea mai recenta din cele peste 100 de replici care au zguduit Chile in aceasta saptamana, dupa devastatorul cutremur de 8.8 grade Richter de sambata.

Potrivit USGS, seismul s-a produs la o adancime de 35 km, iar epicentrul sau a fost localizat la 35 de kilometri nord de Concepcion, un oras puternic afectat de marele cutremur de sambata.

Nu exista deocamdata informatii despre eventuale victime su distrugeri.

Institutul american a estimat initial magnitudinea seismului la 6.8 grade. De altfel, o alta replica, cu magnitudinea de 6.3, s-a produs joi seara in nordul Chile.

Cel putin 795 de persoane si-au pierdut viata in urma cutremurului puternic si valului tsunami care au afectat, sambata, Chile, a anuntat presedintele tarii, Michelle Bachelet, citat de France Presse. Seful statului a facut aceste precizari in timpul unei vizite la un spital din regiunea Curico - cea mai afectata de seism.