Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi afirmă că pompierii care au ajuns miercuri seară la Institutul de Boli Cardiovasculare, după ce a fost anunţată izbucnirea unui nou incendiu, au constatat că persoanele care au apelat ISU au confundat de fapt aburul de la apa care s-a scurs pe grinzi cu fumul produs de un eventual incendiu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am primit un apel prin 112 în jurul orei 20.00 că s-ar fi declanşat un nou incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare. Echipajele de pompieri s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că de fapt nu iese fum, ci s-a format abur de la apa care s-a scurs pe grinzile fierbinţI, în urma operaţiunii de stingere a incendiului de noaptea trecută. Nu există niciun pericol", a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU IaşI, Silvia Bolohan.

Ea a precizat că o maşină de pompieri va rămâne în zonă pe tot parcursul nopţii.

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul de boli cardiovasculare din Iaşi, fiind necesară evacuarea tuturor pacienţilor. Incendiul a fost stins după şase ore de intervenţie.

ISU Iaşi: Institutul de Boli Cardiovasculare, sancţionat în 2017 pentru că nu deţinea autorizaţie de securitate la incediu