​O parte dintre angajații din spitale ar urma să organizeze o grevă de avertisment de o oră pe data de 3 aprilie. Consiliul de coordonare al federaţiei sindicale Solidaritatea Sanitară a decis continuarea acţiunilor de protest cu o grevă de avertisment care va avea loc pe 3 aprilie, în intervalul orar 12:00 - 13:00.

SpitalFoto: Upixa2 | Dreamstime.com

​Federaţia sindicală Solidaritatea Sanitară a desfășurat, în ultimele zile, un referendum în cadrul căruia și-a invitat membrii să voteze dacă doresc sau nu să declanșeze greva generală.

Sindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară au continuat protestele și amenință cu greva generală cu toate că Sanitas, cealaltă mare federație sindicală din sistemul sanitar, s-a mulțumit cu creșterile salariale oferite de Guvern și a renunțat la proteste încă de la finalul lunii ianuarie.

Acţiunea de protest, declanşată ca urmare a nemulţumirilor legate de drepturile salariale, va fi organizată de membrii federației sindicale din toate unităţile sanitare care au semnat pentru grevă sau care vor semna până la momentul derulării ei, a anunțat federația sindicală, într-un comunicat citat de Agerpres.

„Pe site-ul dedicat coordonării publice a acţiunilor va fi publicată în curând şi lista unităţilor în care există angajaţi care ne-au comunicat public intenţia de a semna/participa la grevă”, au informat reprezentanţii federaţiei, care susţin că, în ultima perioadă, numărul angajaţilor care semnalează dorinţa de a alătura protestului semnat este într-o creştere „accelerată”.

Sindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară acuză Guvernul şi Ministerul Sănătăţii că au refuzat să dea curs solicitării de încheiere a unui acord privind procedura grevei în sectorul public de sănătate, „refuz ce are ca scop împiedicarea grevei în sănătate, respectiv restricţionarea acestui drept constituţional al angajaţilor din sănătate”.

„Este astfel evident că lupta trebuie dată inclusiv în zona modalităţii de transpunere în practică a dreptului la grevă”, afirmă sindicaliștii.

În a doua parte a lunii aprilie, după desfăşurarea grevei de avertisment, Consiliul de coordonare al federaţiei sindicale Solidaritatea Sanitară se va întruni din nou pentru instructajul general specific grevei şi decizia privind declanşarea grevei generale propriu-zise, se mai arată în comunicat.

Foto: Dreamstime.com

Citește și: