​Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, s-a autosuspendat luni din funcțiile politice pe care le avea în partidul REPER, în contextul investigației cu privire la achiziția vaccinurilor împotriva COVID-19 în pandemie. Cererea sa a fost transmisă Biroului Național, din care făcea parte, și a fost aprobată, conform statutului, anunță REPER.

Ioana MihailaFoto: Agerpres

„Am ascultat-o ieri pe Ioana, împreună cu echipa de conducere a partidului, și argumentele sale ne fac să credem că și în acest caz a acționat profesionist și cu bună credință pentru a salva vieți. Avem încredere că justiția va face lumină în acest caz cît mai repede”, a declarat Dragoș Pîslaru, co-presedinte REPER.

Președintele Klaus Iohannis a trimis luni ministrului Justiției, Alina Gorghiu, cererile pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri USR ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, așa cum a cerut DNA, în dosarul privind achiziția de vaccinuri.

Conform anunțului oficial al DNA, fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu sunt acuzați că ar fi cumpărat în plus față de cantitatea existentă și necesară peste 52,8 milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna, în valoare de peste un miliard de euro.

Citește și: