​Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că Guvernul va suplimenta joi bugetul pentru voucherele care se acordă celor care se vaccinează. "Va trebui să dăm încă o Hotărâre de Guvern prin care să suplimentăm bugetul pentru aceste vouchere. Azi nu mai avem timp, dar maine vom avea ședință de Guvern prin care să suplimentăm acest buget, mai sunt și alte bugete pe care trebuie să le suplimentăm", a spus Cîțu.

Coada la vaccinare in BucurestiFoto: RO Vaccinare Facebook

Jurnaliștii au semnalat faptul că unii oameni care s-au vaccinat la maratonul de vaccinare din București nu și-au primit încă voucherele. Solicitat de premierul Cîțu să răspundă la această întrebare, colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că voucherele "urmează să se distribuie, s-a făcut suplimentarea bugetară de la Ministerul Sănătății, DSP-urile au fondurile necesare și vor fi alocate în perioada următoare.”

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august pot primi vouchere în valoare de 100 de lei începând din această lună. Voucherele se acordă sub forma a 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei fiecare.

De vouchere beneficiază toți cei care s-au vaccinat cu schema completă - două doze - după momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență ce stabilește beneficiarii, adică data de 31 august, a clarificat marți, 12 octombrie, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Conform legii, românii care fac acum doza 3 de vaccin, așadar au făcut primele două doze în urmă cu cel puțin 6 luni, înainte de apariția Ordinului, NU pot beneficia de aceste vouchere.