Cine beneficiază de voucherele acordate în tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru vaccinarea împotriva COVID-19? De vouchere beneficiază toți cei care s-au vaccinat cu schema completă - două doze - după momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență ce stabilește beneficiarii, adică data de 31 august, a clarificat astăzi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Centru de vaccinareFoto: CNCAV

Conform legii, românii care fac acum doza 3 de vaccin, așadar au făcut primele două doze în urmă cu cel puțin 6 luni, înainte de apariția Ordinului, NU pot beneficia de aceste vouchere.

"Toți cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după intrarea în vigoare, cât și cei care fac schema completă în acest moment, beneficiază de aceste vouchere", a explicat secretarul de stat Andrei Baciu.

În cazul în care unele persoane s-au vaccinat spre exemplu la începutul lunii septembrie, dar nu au primit voucherele la acel moment, ele pot reveni acum la punctul unde s-au vaccinat - centru de vaccinare sau cabinetul medicului de familie - pentru a își primi voucherele, a mai precizat Andrei Baciu.

Voucherele se acordă sub forma a 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei fiecare.