Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ susţine că a fost eliminată condiţia vaccinării anti-SARS-CoV-2 la concursul organizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, pentru angajarea personalului medical.

Spitalul Judetean de Urgenta Piatra NeamtFoto: Facebook

Directorul DSP Neamţ, Radu Firăstrău, a declarat duminică, pentru Agerpres, că anunţul privind condiţiile concursului „s-a refăcut ieri, fix la 5 minute de la publicare”.

Astfel, potrivit sursei citate, a fost eliminată condiţia vaccinării împotriva Covid-19, cu schema completă de 10 zile, pentru cei care doresc să participe la concurs.

Senatorul PSD Neamţ Răzvan Cuc a acuzat de abuz conducerea DSP Neamţ pentru că în anunţul privind concursul de la SJU Piatra-Neamţ a introdus obligativitatea vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

„Concret, Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ are mare nevoie de personal medical. (...) Spitalul a cerut DSP Neamţ, aşa cum prevede legea, aprobare ca să organizeze un concurs pentru a angaja personal medical. Ce credeţi că au răspuns conducătorii DSP Neamţ? Sub trei semnături şi cu o mare ştampilă pe hârtie, conducătorii acestei instituţii au decis că la concurs pot participa doar "persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2"”, a declarat senatorul Răzvan Cuc.

Duminică, directorul DSP Neamţ a precizat că această condiţie a fost eliminată între timp.