Direcția de Sănătate Publică Neamț a apobat solicitarea Spitalului Județean de a angaja asistenți medicali, însă participarea este permisă doar persoanelor vaccinate contra Covid-19 sau care au trecut prin boală, arată un document prezentat de senatorul PSD Răzvan Cuc, care spune că este un ”abuz sinistru”.

Razvan CucFoto: Agerpres

”Spitalul a cerut DSP Neamț, așa cum prevede legea, aprobare ca să organizeze un concurs pentru a angaja personal medical. Ce credeți că au răspuns conducătorii DSP Neamț?

Sub trei semnături și cu o mare ștampilă pe hârtie, conducătorii acestei instituții au decis că la concurs pot participa doar 'persoane vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2'”, scrie Cuc pe Facebook, postarea incluzând și o copie a adresei DSP.

”Eu sunt vaccinat și cred că vaccinarea este cea mai bună soluție în acest moment pentru a depăși acest cumplit val 4 al pandemiei. Dar încălcarea cu bună știință a legii și ignorarea principiilor democratice sunt lucruri de neacceptat.

Nu poți condiționa un concurs de angajare de statutul de „vaccinat”. Da, trebuie luate măsuri de protecție, dar nu poți să împarți lumea în două pentru că așa l-ai văzut pe șeful tău că face.

Suntem oameni liberi și responsabili, nu stabilește nici Cîțu, nici Iohannis și nici vreunul din acoliții lor că oamenii care nu s-au vaccinat trebuie decăzuți din drepturi”, a adăugat senatorul PSD.