Ministerul Sănătății a publicat vineri seară, pe platforma https://data.gov.ro/dataset/achizitii-publice-sanatate, toate achizițiile din sistemul public de sănătate (spitale publice, direcții de sănătate publică, servicii de ambulanță și alte instituții din subordinea Ministerului Sănătații), începând cu anul 2020 până în prezent. Publicarea datelor vine înainte de posibila plecare a Ioanei Mihăilă de la conducerea instituției.

Ioana MihailaFoto: Agerpres

Transparentizarea tuturor achizițiilor și cheltuielilor din sănătate este un proiect început în mandatul de ministru al lui Vlad Voiculescu, în primele luni ale acestui an. "Asta o să ne asigure că nu se mai fură atât de mult din sănătate", afirma fostul ministru al Sănătății, într-o conferință de presă ținută la două zile de la demiterea sa.

"Având în vedere prevederile protocolului de colaborare Ministerul Sănătății - Autoritatea pentru Digitalizarea României, vă rugăm să ne sprijiniți prin transcrierea săptămânală a datelor cu privire la achizițiile publice derulate în sistemul de sănătate, cu scopul transparentizării pe pagina data.gov.ro", se arăta într-o adresă semnată de Vlad Voiculescu pe data de 31 martie și adresată președintelui Autorității pentru Digitalizarea României, document obținut de HotNews.ro.

Citește și: