Transparentizarea tuturor achizițiilor și cheltuielilor din sănătate este unul dintre proiectele pe care Vlad Voiculescu le-a început în mandatul său de ministru al Sănătății. "Asta o să ne asigure că nu se mai fură atât de mult din sănătate", a afirmat vineri fostul ministru al Sănătății, în prima conferință de presă ținută după plecarea de la minister.

Spital din RomaniaFoto: AGERPRES

"Având în vedere prevederile protocolului de colaborare Ministerul Sănătății - Autoritatea pentru Digitalizarea României, vă rugăm să ne sprijiniți prin transcrierea săptămânală a datelor cu privire la achizițiile publice derulate în sistemul de sănătate, cu scopul transparentizării pe pagina data.gov.ro", se arată într-o adresă semnată de Vlad Voiculescu pe data de 31 martie și adresată președintelui Autorității pentru Digitalizarea României, document obținut de HotNews.ro.

"Ăsta este unul dintre proiectele pe care le-am pornit: transparentizarea tuturor achizițiilor și a tuturor cheltuielilor din sănătate. Asta o să ne asigure că nu se mai fură atât de mult din sănătate", a afirmat vineri dimineață Vlad Voiculescu.