Suma pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete crește de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare. Guvernul a aprobat în sedința de astăzi creșterea tarifului, la solicitarea Ministerului Sănătății.

VaccinareFoto: Hotnews

Ordonanța de urgență aprobată astăzi pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare. Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

Modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021, precizează Ministerul Sănătății.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie ar urma să demareze la începutul lunii mai. Un proiect-pilot funcționează deja în județul Timiș.

Citește și: