Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, afirmă, în ziua în care numărul de locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a depășit în premieră numărul de persoane înscrise pe listele de așteptare, că nu este de acord cu afirmația că avem o campanie de vaccinare în impas. "Nu îmi doresc să avem liste interminabile de așteptare. Îmi doresc ca, dacă o persoană dorește să se vaccineze astăzi, să se poată vaccina astăzi", spune Valeriu Gheorghiță.

Andrei Baciu si Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

"Avem una dintre cele mai accesibile campanii de vaccinare din Europa, iar lista de așteptare nu este un element pe baza căruia să putem trage o concluzie", a adăugat Valeriu Gheorhiță.

Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, "este evident că atunci când crește campania de vaccinare, lista de așteptare să se diminueze. Capacitatea de vaccinare a crescut de la 40.000 - 50.000 de persoane pe zi la 60 - 70 - 80.000 de persoane, astăzi am putea ajunge la 90.000."

Numărul locurilor disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare a depășit pentru prima dată numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare din platforma de programare, arată datele din platformă, consultate de HotNews.ro. Practic, astăzi, înainte de prânz, în platforma de programare erau 212.689 de locuri disponibile și 180.732 de persoane înscrise pe listele de așteptare.

Recordul negativ se înregistrează la centrele de vaccinare cu vaccin AstraZeneca, unde doar 2.209 persoane se află pe listele de așteptare, chiar dacă sunt disponibile 61.436 de locuri.

Prin comparație, la centrele de vaccinare cu vaccin Pfizer sunt înscrise pe listele de așteptare 169.852 de persoane.

Citește pe larg aici: