Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeş” din Capitală informează luni seară într-un comunicat, în legătură cu tragedia în urma căreia trei pacienți Covid-19 au murit după o defecțiune la TIR-ul ATI din curtea spitalului, că problemele la Unitatea mobilă de terapie intensivă au apărut în jurul orei 17:00. Reprezentanții unității medicale precizează că la fața locului se desfășoară în prezent ancheta organelor abilitate și că „personalul medical și cel auxiliar acordă întregul lor sprijin pentru aflarea adevărului”.

Spitalul Victor Babes din BucurestiFoto: AGERPRES

Ce a transmis Spitalul Victor Babeș în comunicatul de presă:

„În această seară, în jurul orei 17:00, la Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş” - operațională începând cu data de 10.09.2020 - a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate în acest moment.

Din păcate, în ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment nefericit au decedat trei dintre cei opt pacienți bolnavi de COVID-19 internați în Unitatea mobilă de Terapie intensivă.

În ceea ce îi privește pe ceilalți cinci pacienți, patru au fost transferați în siguranță la alte spitale, iar unul a fost relocat în secția principală de Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

În prezent, la fața locului se desfășoară ancheta organelor abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei, iar personalul medical și cel auxiliar din cadrul unității sanitare acordă întregul lor sprijin pentru aflarea adevărului.

Vom continua să informăm opinia publică în mod transparent privind evoluția situației, pe măsură ce amănunte suplimentare vor fi disponibile.

Conducerea și întreg personalul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş” transmit cele mai sincere condoleanțe și sunt alături de familiile celor decedați în acest tragic eveniment.”

Trei pacienți COVID-19 au murit luni după o defecțiune la TIR-ul ATI - unitatea mobilă de Terapie Intensivă - de la Spitalul Victor Babeș din București, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen. La acel moment, în TIR-ul ATI - care fusese pus în funcțiune sâmbătă - erau internați 8 pacienți. Poliția Capitalei a anunțat că a deschis o anchetă.

Citește și:

Citește și: Povestea TIR-urilor transformate în unități mobile de Terapie Intensivă: Donate ISU de Fundațiile SMURD și Mereu Aproape în primele luni ale pandemiei și dotate și cu bani de la Guvern, unele au ajuns rapid la reparat sau au devenit inutilizabile după ce a plouat