Bărbatul de 51 de ani care a suferit arsuri pe 64% din suprafața corpului în urma unui accident de muncă la Constanța și care la finalul lunii ianuarie a fost transferat în Belgia a murit. Ministerul Sănătății anunță că a trimis Corpul de control pentru a verifica modul în care a fost tratat pacientul în cele 3 spitale din România în care a fost internat înainte de a fi transferat în Belgia. Medicul Ciprian Isacu, cel care l-a îngrijit pe pacient în Belgia, spunea că bărbatul a ajuns acolo cu rănile necurățate, având patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Pacienti transportati cu o aeronava C-27J SpartanFoto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Potrivit Ministerului Sănătății, bărbatul în vârstă de 51 de ani care în 20 ianuarie a suferit arsuri prin electrocutare pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime și care a fost transferat, în 29 ianuarie, la un spital din Belgia, a murit.

În urma accidentului de muncă, pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

Transferul acestuia în Belgia a fost amânat cu o zi, din motive tehnice, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate, a anunțat Ministerul Sănătății, luni, printr-un comunicat de presă.

B

ărbatul a ajuns în Belgia cu rănile necurățate, având patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România, acuza medicul Ciprian Isacu, cel care l-a îngrijit pe pacient în Belgia.

  • "Sunt patru bacterii, plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (...)
  • Mirosea și era cu niște comprese direct pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul...
  • El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat dr. Ciprian Isacu, într-o intervenție la Digi24.