Nicuşor Dan a mers joi la Spitalul Colţea și a anunțat că a fost trimis şi Corpul de Control al Primăriei Capitalei, fiind mai multe probleme, între care existența unui conflict între echipele medicale și nefuncționarea consiliului etic, forul care preia sesizările privind neregulile din unitatea medicală.

Spitalul ColteaFoto: Hotnews

Primarul Capitalei a spus că și în luna octombrie a mai fost o verificare făcută de Corpul de Control, care a descoperit că spitalul nu are un consiliu etic, iar acestă concluzie urmează să fie confirmată cu managerul, care este în izolare până la începutul săptămânii viitoare.

Consiliul etic ar trebui să preia orice sesizare a cuiva care reclamă nereguli în spital, iar Nicușor Dan spune că din 2015 și până acum toate aceste sesizări ar fi fost rezolvate de către management, şi nu de acest consiliu etic. Primarul Capitalei a spus că și în luna octombrie a mai fost o verificare făcută de Corpul de Control şi au fost cerute acte privind procedurile de concurs pentru şefii de secţii, iar documentele nu au fost transmise nici acum la primărie.

Potrivit lui Nicușor Dan, o altă problemă ar fi că în urma verificărilor făcute de Corpul de control în octombrie au fost cerute documente privind procedurile de concurs pentru şefii de secţii, iar acestea nu au fost transmise nici după două luni.

El a mai spus că există o dezbatere în rândul echipelor medicale dacă să fie mutate nişte paturi de la secţia de cardiologie la cea de terapie intensivă.

"A treia chestiune este o chestiune de ordin medical, e o dezbatere medicală şi de asta am stat mai mult timp, ca să ascultăm toate părţile şi decizia o să fie luată cu specialişti în medicină, nu o iau eu, pentru funcţionarea subsecţiei de cardiologie din cadrul spitalului, care avea nişte paturi care au fost transferate către secţia de terapie intensivă. Şi există o dezbatere dacă aceste paturi ar trebui să rămână la secţia de cardiologie sau să fie la secţia de ATI. Dar, repet, e o dezbatere profesională, medicală, în care nu vreau eu să mă pronunţ”, a mai afirmat Nicuşor Dan, citat de News.ro.

El a precizat că, până la finalul lunii ianuarie, vor expira contractele de management ale tuturor directorilor de la cele 19 spitale din subordinea Primăriei şi se vor organiza concursuri.

Tot joi, Nicușor Dan, l-a demis pe managerul spitalului Filantropia, după ce a primit analizele și rapoartele Curții de Conturi și ale Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital.