VIDEO Strategia națională de vaccinare anti COVID-19: România își propune să vaccineze 60%-70% din populație în primele 6 luni ale campaniei. În acel moment putem asigura începutul sfârșitului pandemiei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 4 decembrie 2020, 15:49 Actualitate | Sanatate


Valeriu Gheorghita
Foto: AGERPRES
România își propune să vaccineze 60%-70% din populație - în jur de 13 milioane de români - împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare, a anunțat vineri Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecţioase la Spitalul Militar Central Carol Davila din București și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare: "Dacă vom avea 60-70% din populație imunizată, putem asigura începutul sfârșitului pandemiei. Vom putea să ne întoarcem la viața și normalitatea pe care o știam", a declarat medicul Valeriu Gheorghiță. Valeriu Gheorghiță a prezentat, vineri după-amiază, strategia de vaccinare în România, într-o conferință de presă la finalul ședinței de Guvern. Toate detaliile în ceea ce privește lanțul de distribuție și stocare, spune acesta. Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România a fost publicată și în Monitorul Oficial.

Vaccinarea împotriva COVID-19 se va face numai după exprimarea consimțământului: "Vaccinarea este voluntară și nu este obligatorie, este un drept și nu o obligație."Declarațiile lui Valeriu Gheorghiță:

 • Perspectiva unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranță și de eficacitate reprezintă o șansă de a ieși din această criză. Apariţia unui vaccin care va fi aprobat de toate agenţiile de reglementare de la nivel european va reuşi să ne confere din nou un control asupra stării noastre de sănătate şi să putem reveni la normalitate.
 • Fiecare țară are propria strategie de vaccinare.
 • Strategia de vaccinare din România este perfect compatibilă cu toate recomandările de la nivelul Uniunii Europene şi Organizației Mondiale a Sănătății.
 • În momentul de față, încrederea publică în vaccinare stă la baza succesului acestei campanii. Fiecare persoană trebuie să aibă suficiente informații.
 • Campania de vaccinare şi cea de comunicare sunt în deplin acord cu toate recomandările de la nivelul Uniunii Europene. Avem datoria să derulăm o activitate de comunicare şi informare transparentă şi onestă pentru ca toate persoanele să aibă toate informaţiile pentru a hotărî dacă se vaccinează sau nu se vaccinează.
 • Cred că prin acţiuni coerente care vor fi aduse în opinia publică, care vor fi comunicate periodic pe măsură ce noi îndeplinim diverse activităţi în toată această activitate de vaccinare, toate aceste lucruri vor sta la baza creşterii încrederii populaţiei generale, dar şi a anumitor categorii socio-profesionale în vaccinarea împotriva COVID.
 • Vaccinul este în curs de obținere a avizului de punere pe piață.
 • Vaccinarea este voluntară și nu este obligatorie, este un drept și nu o obligație.
 • În România se vor folosi doar vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.
 • Concentrarea tuturor eforturilor la nivel mondial au condus să avem un vaccin într-o perioadă mai scurtă, dar care corespunde tuturor rigorilor.
 • Strategia națională de vaccinare conține câteva principii de bază și principalele etape de vaccinare. Prima etapă a vaccinării se adresează lucrătorilor din sistemul medical.
 • Criteriile care au stat la baza acestei strategii sunt valabile peste tot în lume.
 • De la nivelul centrelor regionale de stocare, vaccinurile vor fi distribuite către centrele locale de vaccinare.
 • Organizarea propriu-zisă a activității de vaccinare se va face la nivelul centrelor de vaccinare, în jur de 900 de centre în toată țara. Fiecare centru va vaccina un număr de aproximativ 5.000 de persoane pe lună. Vor exista și caravane mobile.
 • România își propune să vaccineze 60%-70% din populație împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare.
 • În primele 6 luni de la debutul campaniei de vaccinare, 13 milioane de români ar putea fi vaccinați.
 • Institutul Cantacuzino va fi hub central, de unde vaccinurile vor fi distribuite către centrele regionale.
 • Persoanele care au acces limitat la un centru de vaccinare sau pentru care deplasarea este dificilă vor fi vaccinate de echipe mobile de vaccinare.
 • Toată activitatea de vaccinare se va desfășura în baza unei programări. Programarea se face într-o platformă unică, ce este în curs de dezvoltare. Programarea se face telefonic, online sau prin intermediul medicului de familie.
 • Toată activitatea de vaccinare va fi monitorizată prin Registrul electronic național al vaccinărilor. Datele vor permite în timp aproape real monitorizarea numărului de persoane vaccinate.
 • Este important să încurajăm și raportarea reacțiilor adverse indezirabile. Ele vor fi raportate prin Registrul electronic național al vaccinărilor și prin platforma disponibilă la Agenția Națională a Medicamentului.
 • Copiii nu vor fi vaccinați în primele etape ale campaniei de vaccinare, deoarece nu sunt predispuși la forme grave de COVID-19.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul are în vedere întregul proces și lanț de vaccinare împotriva COVID-19, de la principiile generale până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanțului de frig, monitorizarea siguranței și eficacității și managementul deșeurilor. "Este de așteptat ca disponibilitatea și accesul la vaccinurile împotriva COVID-19 să fie limitate în etapele inițiale ce vor urma autorizării, din cauza capacității insuficiente de producție și a cererii extrem de ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare și distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil", se arată în document.


Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10225 vizualizari

 • -20 (36 voturi)    
  Este sau NU (Vineri, 4 decembrie 2020, 16:43)

  Ozmo [utilizator]

  gratis vaccinarea ???? Ca acum observa ca NU mai spun ca datele trecute: “vaccinarea este gratuita si voluntara” !!!
  Ca DACA NU ESTE gratis, atunci pot sa faca pisu pe vaccinurile lor, Romanii vor ceva DOAR GRATIS !!!!
  • +6 (14 voturi)    
   Exista taxe pentru sanatate (Vineri, 4 decembrie 2020, 18:10)

   Dinu-I [utilizator] i-a raspuns lui Ozmo

   In Romania exista taxe de sanatate care sunt incasate tocmai pentru a asigura si aceste vaccinari. Nimic nu-i gratis doar pentru anumite categorii; "alesii nostri", "organele de forta si de drept", "medaliatii presedintelui" si alte "elite" .
   • -2 (6 voturi)    
    Mda (Vineri, 4 decembrie 2020, 23:01)

    othelo [utilizator] i-a raspuns lui Dinu-I

    Pun pariu ca tu nu platesti niciuna din acele taxe. Si de aici iti dai singur raspunsul: pt ca sunt multi ca tine care nu isi platesc taxele, cucu gratis
  • +9 (9 voturi)    
   Și în Japonia vaccinarea este gratuită. (Vineri, 4 decembrie 2020, 18:53)

   elder [utilizator] i-a raspuns lui Ozmo

   În Japonia vaccinarea CoVid19 este gratuită. O părere de la Poplaca privind japonezii care acceptă doar vaccin gratuit?
   Apropo în 2016 Fundația Bill și Melinda Gates finanțau falimentara Moderna cu 100 milioane $ pe 6 ani pentru realizarea unui vaccin generic pe tehnologia mRNA (cea folosită pentru vaccinul CoVid 19). Hai despre teoriile conspirației nu ai vrea zicere ca la gradiniță?
  • -3 (21 voturi)    
   Vaccinurile sunt în faza de teste pe cobai umani! (Vineri, 4 decembrie 2020, 19:18)

   Argon [utilizator] i-a raspuns lui Ozmo

   Cele mai avansate vaccinuri destinate combaterii Covid-19 sunt în faza de teste pe cobai umani. Nu exista nici măcar unul confirmat independent ca funcțional.

   Nimeni nu poate obliga cetățenii romani sa fie cobai.

   In spatele acestor reclame stau afaceri de ordinul miliardului pentru o țara de dimensiunea României.

   Doua doze costa 40 x 2 = 80 euro (imunizare are doua faze). La 10 mil. persoane vaccinate, Romania da 800 mil. Euro, ca în final sa se dovedească ca a cumpărat niște produse ineficiente care mai și generează efecte secundare grave pe termen lung.

   Citat:
   "România își propune să vaccineze 60%-70% din populație - în jur de 13 milioane de români - împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare, a anunțat vineri Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecţioase la Spitalul Militar Central Carol Davila din București și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare"
   • +1 (11 voturi)    
    N-ai incredere ? (Vineri, 4 decembrie 2020, 21:51)

    Victtor [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    Cum iti permiti sa nu crezi ?
   • 0 (12 voturi)    
    ma doare capul (Vineri, 4 decembrie 2020, 23:05)

    othelo [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    Numai experti si pe aici.
    Acum sunteti experti in politici de sanatate publica, epidemiologie, virusologie... etc.
    Ati trecut de la fotbal si politica la o alta clasa.
    Lasati fratilor medicii, expertii sa vorbeasca si sa hotarasca si noi astialalti care nu suntem de meserie ar trebui sa cam ascultam.
    Ce e asa greu de inteles?
 • -6 (22 voturi)    
  60-70% vaccinare e minimum pt efect practic (Vineri, 4 decembrie 2020, 16:48)

  UnOarecare [utilizator]

  Cel mai eficient un vaccin apara o populatie la 90% .rata de vaccinati.
  Pt curiosi exista doua mecanisme de protectie: cel direct pt cine s-a vaccinat si nu mai face boala si cel indirect pt cei care nu au putut fi vaccinati. Cel de-al doilea functioneaza la maxim la 90% vaccinati din intreaga populatie.
  • -2 (12 voturi)    
   lol (Vineri, 4 decembrie 2020, 17:04)

   vali2 [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   Cel mai eficient apara o populatie de 90%. Ca daca e 91% sau 92% nu mai e asa eficient :))
   Cam inteleg ce vrei sa zici dar exprimarea lasa tare mult de dorit
 • -1 (33 voturi)    
  60%-70% (Vineri, 4 decembrie 2020, 16:56)

  Mazeta [utilizator]

  Rețineți cifra 60%-70%, notați-o undeva, fiindcă ea se va modifica foarte curând.
  • -3 (17 voturi)    
   Nu e cazu! (Vineri, 4 decembrie 2020, 17:09)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Rusii se vaccineaza la ei acasa cu cocktail 1/3 vodka 2/3 sputnik si cateva particule esentiale de novichock drept glazura.
  • +3 (23 voturi)    
   o sa se ajunga la 120% de 2x pe an (Vineri, 4 decembrie 2020, 18:36)

   hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   sa manace si BigFarma in mod constant.
  • +4 (24 voturi)    
   Au uitat sa-0i intrebe pe cei 70% daca vor vaccin (Vineri, 4 decembrie 2020, 18:37)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   nu stiu de unde au tras gradatii concluzia ca 70% din populatia Romaniei vrea sa se vaccineze

   70% inseamna toti romanii din tara ca ceilalti 30% sunt plecati.
 • -1 (19 voturi)    
  bine zis (Vineri, 4 decembrie 2020, 17:04)

  cucuveauamov [utilizator]

  inceputul sfarsitului
 • +6 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 decembrie 2020, 17:05)

  [anonim]

  • -2 (12 voturi)    
   Lol (Vineri, 4 decembrie 2020, 19:26)

   mitg [utilizator] i-a raspuns lui

   Astea nu-s vremuri normale de pace.
 • +10 (16 voturi)    
  60-70% din ce? (Vineri, 4 decembrie 2020, 17:08)

  Calin123 [utilizator]

  Ca sa putem sa analizam cei 60-70% am cateva intrebari:
  1. Cate persoane traiesc acum pe teritoriul Romaniei?
  2. Pe ce grupe de varste ne referim, ca doar nu veti vaccina bebelusii nu?
  Se arunca aiurea cu cifre/targeturi care nu au fundamente deloc. Cum poti sa masori procentul dintr-o cifra pe care nu o cunosti???
  • +3 (9 voturi)    
   alt expert a rasarit... (Vineri, 4 decembrie 2020, 23:09)

   othelo [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

   Din populatie, vere, scrie in articol. Sau esti greu de cap?
   Este o estimare. Noi suntem cam 20 milioane, fa si tu calculul. Nu trebuie sa fie exact 70% A vrut omul sa dea un ordin de marime: cam cat din populatie ar trebui sa se vaccineze ca sa avem sperante ca scapam naibii de virusul asta
 • -1 (21 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 decembrie 2020, 17:24)

  [anonim]

  • -1 (9 voturi)    
   Spalat pe creier (Vineri, 4 decembrie 2020, 21:12)

   lumi74321 [utilizator] i-a raspuns lui

   Si nici nu isi da seama.
 • +9 (21 voturi)    
  Gluma (Vineri, 4 decembrie 2020, 17:25)

  vlad.pe [utilizator]

  Cum sa promiti vaccinare de 70% cand tu in 5 ani nici macar 70% din cardurile de sanatate nu ai reusit sa le imparti? Este an electoral asa ca se exagereaza cu valorile, probabil vom fi la un maxim 35-40% la sfarsitul anului.
  • +2 (12 voturi)    
   restul pana la 70% (Vineri, 4 decembrie 2020, 20:24)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   se imunizeaza natural.
  • +4 (8 voturi)    
   5 ani (Vineri, 4 decembrie 2020, 23:11)

   othelo [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   Pai din 5 ani, 4 au fost PSD-istii tai si pe vremea lor nici nu erau problemele cu pandemia.
   De ce nu au impartit cardurile de sanatate?
 • +4 (14 voturi)    
  toate bune, dar... (Vineri, 4 decembrie 2020, 17:48)

  alex562 [utilizator]

  .... cum atingi 60-70 la suta daca ff multi aleg sa nu se vaccineze?

  .... dupa prima serie vor tot urma celelalte avand in vedere perioada asiguratoare de 5-6 luni, ce ne facem dupa, o luam de la capat forever?

  .... daca vreau sa ma vaccinez, o sa tot merg de 4 ori pe an la centrul unde sunt congelate vaccinurile, drumuri lungi pentru majoritatea?

  .... chestia asta dispare vreodata, sau suntem condamnati sa scape cativa si sa o luam de la capat?
 • 0 (18 voturi)    
  obligatoriu? (Vineri, 4 decembrie 2020, 18:21)

  ilie57 [utilizator]

  Parca in unele tari nu este obligatoriu.
  Cum adica "Romania isi propune...?"
  • +4 (12 voturi)    
   ... (Vineri, 4 decembrie 2020, 19:49)

   Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui ilie57

   Pe bune?!...
   ti se pare ceva obligatoriu in fraza aia?!

   Hai sa o luam altfel...poate "Dinamo ISI PROPUNE sa castige titlul anul asta!"...Crezi ca se va intampla?!

   E doar un "target" (scuze pentru romgnleza)!
   De la deziderat la fapt e cale lunga!

   In plus...mai citeste si dupa titlu:
   Vaccinarea împotriva COVID-19 se va face numai după exprimarea consimțământului: "Vaccinarea este voluntară și nu este obligatorie, este un drept și nu o obligație."
 • -1 (17 voturi)    
  sigur ca se bazeaza pe un studiu facut de Rafira (Vineri, 4 decembrie 2020, 18:35)

  hopsinoi [utilizator]

  folosind tehnici specifice 'stiintifice' PSD
 • +1 (9 voturi)    
  etapa 1 + 2 (Vineri, 4 decembrie 2020, 18:37)

  ..13 [utilizator]

  Cat va dura in timp?

  Cati oameni, pp ca toti vor dori sa se vaccineze, sunt cuprinsi in primele doua etape?

  etapa 3 cand este estimat sa inceapa - si pentru cate persoane urmeaza sa fie vaccinate prin contracte gata semnate pana la aceasta data?

  PS
  sa nu uitam ca RO va organiza Campionatul de fotbal - deci asta presupune o organizare rapida pentru etapele 1+2+3 cu cel putin 1 luna inainte de inceperea acestora - mai pp ca RO sa fie pregatita si pentru cazuri extreme necesare ptr cei care sosesc in RO cu ocazia acestui campionat de fotbal.

  PPS
  spor si mult succes!
 • +8 (16 voturi)    
  Voluntar vs obligatoriu (Vineri, 4 decembrie 2020, 18:43)

  Betabeta [utilizator]

  Ramane de vazut daca nu va fi obligatoriu indirect
 • +4 (10 voturi)    
  dna doctor (Vineri, 4 decembrie 2020, 18:49)

  ..13 [utilizator]

  O prezenta placuta, extrem de atenta o fata umana chiar daca poarte o masca, si extrem de clara.

  Mi-a placut cel mai mult dintre cei 3 vorbitori
 • 0 (4 voturi)    
  ceva nu este prea clar... (Vineri, 4 decembrie 2020, 19:29)

  ..13 [utilizator]

  ei spun ca sunt 900 de centre cu capacitatea de vaccinare de 5000 de pers per luna.

  asta inseamna ca daca exista intentie clara de vaccinare si daca exista suficiente doze de vaccin atunci ne ajung 3 luni daca vaccinare inseamna aplicarea ceclor 2 doze sau 6 luni daca intelegem 5000 de pers. intepate per luna- si pp ca este nevoie de cca. 5-8 pers per centru pers care exclusiv vaccineaza per centru de vaccinare.

  Prima etapa se poate arde in 0.5 - 1 luna - pentru 1 mil de persoane estimate cu vaccinurile disponibile.
 • -1 (3 voturi)    
  ceva nu este prea clar... (Vineri, 4 decembrie 2020, 19:29)

  ..13 [utilizator]

  ei spun ca sunt 900 de centre cu capacitatea de vaccinare de 5000 de pers per luna.

  asta inseamna ca daca exista intentie clara de vaccinare si daca exista suficiente doze de vaccin atunci ne ajung 3 luni daca vaccinare inseamna aplicarea ceclor 2 doze sau 6 luni daca intelegem 5000 de pers. intepate per luna- si pp ca este nevoie de cca. 5-8 pers per centru pers care exclusiv vaccineaza per centru de vaccinare.

  Prima etapa se poate arde in 0.5 - 1 luna - pentru 1 mil de persoane estimate cu vaccinurile disponibile.
 • +5 (9 voturi)    
  procent nerealist (Vineri, 4 decembrie 2020, 19:54)

  carmen_i [utilizator]

  de unde 60-70%? logistic nu prea se poate, nu este organizarea atat de buna, mai ales ca este un vaccin dificil de stocat. Poate 15-20 % maxim in 6 luni.
 • +8 (18 voturi)    
  vaccinul ursului din pădure (Vineri, 4 decembrie 2020, 20:11)

  NicuPandemicu [utilizator]

  Bun, avem strategie, avem valoare, avem plan, avem centre de vaccinare inaugurate de politicieni, avem alegeri poimâine și nevoie popor optimist și entuziast să voteze, avem armată, avem Comandant al Acțiunii de vaccinare, avem hub central.

  Parcă ne lipsește ceva totuși. Ce să fie?
  • +1 (9 voturi)    
   Buna intrebarea ! (Vineri, 4 decembrie 2020, 21:19)

   Torquemada13 [utilizator] i-a raspuns lui NicuPandemicu

   Tara cu cele mai proaste performante din UE (indiferent de domeniu: de la sanatate la educatie, de la industrie la infrastructura......indiferent de guvernari) va primi vaccinul pe la Sfantul Asteapta (pare un "sfant" candva, dincolo de Paste....).Turcia incepe vaccinarea pe 11 Decembrie. Noi, stat UE, asteptam ! Banii pe vaccin trebuiesc livrati "cui trebuie". Pana atunci......vor mai muri romani. Se mai gandeste cineva la ei ?
  • -3 (9 voturi)    
   lipseste un destept ca tine... (Vineri, 4 decembrie 2020, 23:19)

   othelo [utilizator] i-a raspuns lui NicuPandemicu

   Iti lipseste tie mintea cea de pe urma.
   Vroiai sa ii ia pe nepregatite, cum o lua iarna pe Firea?
   Toate tarile se pregatesc.
   Si asa e o minune ca s-a gasit asa repede vaccinul, putea dura ani buni.
   Trebuie sa existe o planificare, cand ajunge vaccinul sa decurga rapid vaccinarea unui procent cat mai mare de populatie
 • +4 (8 voturi)    
  Curios, (Vineri, 4 decembrie 2020, 21:09)

  alex54 [utilizator]

  chiar foarte curios. Din martie pana azi nu ati reusit sa suplimentati niste paturi la ati sau sa gasiti o strategie eficienta de testare in masa si cand veni vorba de a vaccina populatia cu niste vaccinuri insuficient testate ati gasit si resurse si strategie eficienta pentru a vaccina cca 13mil de romani.
 • -2 (10 voturi)    
  de prin alte tari (Vineri, 4 decembrie 2020, 21:12)

  Itsoc [utilizator]

  "Concentrarea tuturor eforturilor la nivel mondial au condus să avem un vaccin într-o perioadă mai scurtă, dar care corespunde tuturor rigorilor."

  inteleg banii bagati si concentrarea insa testele clinice pe termen mediu si lung tot nu sunt. toate datele colectate sunt pe o durata de 3-4 luni. dincolo de asta, nu stie nimeni.
  noroc ca tehnologia mRNA e experimentala, niciodata folosita la scara ampla pe oameni, sigur e sigur.

  m-am uitat pe specificatiile vaccinului Pfizer din UK. Printre efectele adverse clasice, am remarcat doua chestii: posibil ca vaccinul sa aiba ca efect advers sterilizarea si doi, nu sunt date legate de eficienta si efectele vaccinului pentru gravide, tineri minori si ....tanananana. batrani!

  asa ca, care va bagati repede la vaccin si nu aveti copii, acum e timpul.

  in al doilea rand, daca eliminam gravidele, tinerii, cei contraindicatii si cei plecati din tara care vor primi vaccinurile in tarile de adoptie, inseamna vaccinarea a 100% din populatia eligibila cuprinsa pe teritoriul romaniei.

  cei care credeti ca veti scapa, stati linistiti, OMS deja a lansat cardul evaccine cu ajutorul carora veti fi lasati sa calatoriti.
  in UK s-a mers chiar mai departe si deja se vorbeste de interzicerea persoanelor nevaccinate in baruri, restaurante, cinemauri, etc.
  in fond, e normal, cine n-ar prefera un vaccin experimental, "100% sigur" si 95% eficient ca sa se lupte cu un virus mortal cu 99,95% rata de supravietuire.
 • +1 (11 voturi)    
  Lol (Vineri, 4 decembrie 2020, 21:31)

  HP [utilizator]

  Iar au inceput expertii cu intrebarile, circumstantele si dogmele.

  E foarte simplu: se vaccineaza cine vrea.

  Statele (nu doar Romania) probabil ca vor incerca sa ne oblige sa ne vaccinam cu chestii de genul "nu ai voie sa mergi in concediu in Grecia daca nu prezinti la vama dovada ca esti vaccinat".

  Nu vor mai fi suficiente testele negative RT-PCR.

  Si asa incepe nebunia.

  Or fi efective vaccinurile, probabil ca sunt, si probabil ca efectele alea secundare sunt aceleasi ca la orice alt vaccin (cum e cel pentru varicela sau polio, de exemplu).

  Stim 100% ca nu ne mai creste o mana peste 5 ani ? Nu, dar nimeni nu poate garanta asta pana chiar nu trec 5 ani.

  Stim 100% sigur ca nu vom avea nevoie de o noua vaccinare dupa 6 luni sau 1 an ? Nu, dar probabil ca e suficient ca o parte majoritara a populatiei lumii sa se vaccineze, incat ca virusul sa dispara.
 • -2 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 decembrie 2020, 21:42)

  [anonim]

 • -3 (7 voturi)    
  strategic shit (Vineri, 4 decembrie 2020, 22:28)

  aresul [utilizator]

  Virusul COVID19, marca inregistrata, este clasificat ,,inalt contagios".
  Potrivit Legii Antagonismului, incepand cu 1 mai 2021, purtatul mastii sanitare devine irelevant.
  Nu exista sfarsitul pandemiei, ci doar rugaciuni pentru cazurile ATI. In anii ce vor urma, dinamica pandemiei nu poate fi dictata de catre niciun stat sau corporatie.
  In locul vorbitorilor, as fi preocupat de situatiile critice, in schimbul solutiilor de preventie sau tratament pe scara larga.
 • -1 (1 vot)    
  Vaccinarea (Sâmbătă, 5 decembrie 2020, 19:32)

  Ibit [utilizator]

  A 70 % din populatia Romaniei inseamna vaccinarea a circa 14 milioane de cetateni , adica 28 de milioane de vaccinuri - vaccin initial si rapel intr-o luna de zile .
  Iohannis a anuntat ca s-au contractat de catre statul Roman 10 milioane de doze de vaccin care ajung pentru 5 milioane de cetateni .
  Ce se face cu ceilalti 9 milioane de cetateni ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by