VIDEO Cum va arăta noul Spital Marie Curie, pe care Asociația Dăruiește Viață îl va reconstrui integral: Ducem mai departe nebunia noastră

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 14 octombrie 2020, 15:05 Actualitate | Sanatate


Noul spital
Foto: Daruieste viata
Asociația Dăruiește Viață va reconstrui integral, din donații și sponsorizări, Spitalul de Copii Marie Curie. Practic, spitalul pentru copii bolnavi de cancer, a cărui clădire este deja ridicată, dar se lucrează în continuare la interioare, va fi extins prin adăugarea unei noi clădiri, de aproximativ aceeași suprafață și capacitate, unde vor fi mutate celelalte specializări din Spitalul de Copii Marie Curie. Actuala clădire a Spitalului Marie Curie va fi renovată și transformată în spații de cazare pentru părinți, cu săli de studiu, cantină sau săli de curs. Dăruiește Viață lansează un nou apel de strângere de fonduri pentru #NoiFacemUnSpital - reconstrucția integrală a Spitalului Marie Curie.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu duc mai departe inițiativa #Noifacemunspital, "nebunia noastră", și vor reconstrui de la zero cel mai mare spital pentru copii din România.

Simulare - cum va arăta Spitalul Marie Curie după reconstrucție:Dăruiește Viață lansează un nou apel de strângere de fonduri pentru #NoiFacemUnSpital. Proiectul continuă cu reconstrucția în totalitate a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie, astfel încât să asigure standarde de tratament ca în Vestul Europei tuturor copiilor internați aici, indiferent de patologie.

Noul spital va fi Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă – un adevărat campus medical care să ofere o abordare multidisciplinară în tratarea copilului-pacient.

Extinderea presupune adăugarea unei noi clădiri de aproximativ aceeași suprafață și capacitate ca cea recent ridicată (12.000 mp, 9 niveluri, capacitate 187 paturi) și mutarea aici a celorlalte specializări din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie. Actuala clădire a Spitalului Marie Curie va fi renovată și transformată în spații de cazare pentru părinți, săli de studiu, cantină, săli de curs etc.

În prezent, se lucrează la master planul proiectului, pentru a se identifica modul de integrare și etapele necesare acestei transformări.

Până la sfârșitul anului, Dăruiește Viață caută să "recruteze" cel puțin 100.000 de noi susținători, care vor avea rolul de a fi Luptători în războiul copiilor cu boala și cu suferința.

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu

"#NoiFacemUnSpital este cel mai mare proiect de implicare socială, în acest moment în România – peste 350.000 de oameni și peste 4.000 de companii au pus o cărămidă la construcția Spitalului. Am ridicat deja prima clădire, lucrăm la instalații și interioare, astfel încât să fie funcțională la finalul anului următor. Aici, copiii bolnavi de cancer vor putea primi tratament multidisciplinar, la standardele Europei de Vest. Însă, în războiul cu bolile necruțătoare, toți copiii au nevoie de aliați puternici. De aceea am decis să extindem proiectul cu o nouă clădire astfel încât toți copiii care se internează la Spitalul Marie Curie să aibă acces la același standard de tratament. Pentru aceasta avem nevoie de implicarea oamenilor și a companiilor. Pe www.daruiesteviata.ro puteți deveni fondatorul acestui Spital."
– Oana Gheorghiu, vicepreședinte și co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață

"#NoiFacemUnSpital este Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă – un adevărat campus medical care să ofere o abordare multidisciplinară în tratarea copilului-pacient. Aici va fi practicată medicina de secolul al XXI-lea, atât la nivel de tehnologii, digitalizare și inovație, cât și la nivel de condiții de tratament, relație cu pacientul și învățare continuă. Spitalul va asigura condiții de confort pentru părinți și pentru cadrele medicale, pentru a face tot ceea ce este omenește posibil pentru a da o șansă în plus copiilor. Este un proiect pe termen lung, conturat în jurul unei viziuni clare: aceea de a schimba radical sistemul medical din România și de a arăta că se poate cu exemple concrete."
– Carmen Uscatu, președinte și co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață.

Pe lângă strângerea de bani, campania își propune și o schimbare de percepție asupra modului în care privim actul donației și al implicării în astfel de cauze sociale. Pentru că au de înfruntat una dintre cele mai grele bătălii, copiii-pacienți cu boli grave au nevoie de încurajare și de forță pentru a merge mai departe. Înrolarea în războiul împotriva bolii presupune, pentru fiecare dintre noi, asumarea faptului că avem datoria să luptăm pentru acești copii și pentru o șansă în plus la viață pentru fiecare.Campania beneficiază de sprijinul mai multor persoane publice (actori, muzicieni, sportivi), care și-au asumat rolul de Corespondent de Război și care vor spune mai departe poveștile Copiilor-Veterani. Acestea vor fi dezvăluite în săptămânile care urmează de către Dăruiește Viață.


Cum poți dona pentru noul spital:

 • 2. Prin SMS la 8864 cu mesajul "SPITAL" pentru o donație lunară de 4 euro.
 • 4. Prin transfer bancar, în conturile Asociației, deschise la ING Bank, RON: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286 și EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148.

Modalități de implicare pentru companii:

Asociația Dăruiește Viață a fost fondată în anul 2012 de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, continuând astfel munca începută în regim de voluntariat de sprijinire a bolnavilor de cancer și dotare a unităților medicale din România. De la înființare, Dăruiește Viață a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București), a triplat capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile și a demarat cel mai proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. În prezent, peste 350.000 de persoane fizice și peste 4.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital.

În timpul stării de urgență, Dăruiește Viață a ridicat Spitalul Modular 1 Elias pentru tratarea pacienților cu coronavirus și a dotat cu 17 tone de echipamente de protecție și echipamente medicale (inclusiv 13 ventilatoare) peste 140 de unități sanitare, din 103 orașe.


Citește și:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14934 vizualizari

 • +6 (8 voturi)    
  Oameni extraordinari! Donati oameni buni! (Miercuri, 14 octombrie 2020, 15:18)

  IarbaVerdeDeAcasa [utilizator]

  Ce nu a facut statul, face doi oameni minunati !!!

  O mare rusine pentru statul roman care ar trebui sa le ofere tot sprijunul sa mai ridice daca se poate inca 10 spitale! Oamenii astia ar trebui angajati de statul roman!

  Firea n-a ratat ocazia sa se certe si cu acesti oameni care au muncit din timpul lor liber nesfarsite ore .

  Donati oameni buni!
  • +5 (5 voturi)    
   Tocmai am donat (Miercuri, 14 octombrie 2020, 18:10)

   Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui IarbaVerdeDeAcasa

   Si am primit certificat de actionar. Sunt tare mindru de el.
 • +2 (6 voturi)    
  dar (Miercuri, 14 octombrie 2020, 15:21)

  comentacu [utilizator]

  sa nu care cumva sa se reintoarca PSD-ul in forta, cu Firea in frunte, ca se duce naibii orice. Vine sparanghelista si tanti din buda si explica ele de ce aceste doua doamne sunt niste elemente destailizatoare.
 • +5 (7 voturi)    
  Cetatean model (Miercuri, 14 octombrie 2020, 15:31)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Lumea viseaza la Inna, Dana Budeanu, Bahmuteanca si lauda inaugurari de 1m facute pe repede inainte de PSD.

  Iar cand vine cineva care chiar face ceva vin Sarmea si postacii sa arunce noroi...

  Chiar si in ciuda acestor impedimente, ce au facut aceste 2 femei in 2 ani e mai mult decat a facut statul in ultimii 30 de ani.
 • -4 (8 voturi)    
  Deci, se poate (Miercuri, 14 octombrie 2020, 16:03)

  Sparafucile [utilizator]

  Ce? Si spitale, si catedrale. Asta reflecta si realitatea: ca nu putini sunt aceia care au nevoie si de una, si de alta.
  • +6 (6 voturi)    
   diferenta (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:02)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

   Spitalul a fost facut din donatii. Catedrala din bani de la stat, prin santaj electoral. Asta in conditiile in care mult prea hauritul daniel a MINTIT in 2007 (parca), cand spunea ca va fi facuta DOAR din surse proprii si donatii.
   • -4 (6 voturi)    
    Si cine este statul? (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:28)

    Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    Nu suma cetatenilor sai? Dintre care o proportie imensa sunt credinciosi care platesc taxe. Este adevarat ca au contribuit fara sa fie intrebati si necredinciosii. Dar nu la fel se petrec lucrurile si cind statul construieste stadioane? Nu contribuie la ele fara sa fie intrebati si cei pe care nu-i intereseaza sportul? Ia convinge-ne tu ca procedeaza gresit statul atunci cind aloca bani pentru satisfacerea necesitatilor speciale ale unor membri ai sai. Asa cum unii au nevoie de stadioane , tot asa altii au nevoie de catedrale.
    • +2 (2 voturi)    
     serios? (Miercuri, 14 octombrie 2020, 23:24)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

     Stadioanele alea + firmele din spate, PLATESC impozite si taxe. business-ul mult prea ipocritului, NU serveste.
     Mai vrei diferente?

     Mi se falfaie si de stadioane si ar trebui sa le faca aia din fotbal, dar inteleg plus-valoarea ref oras pe verticala sau orizontala in cazul lor, inclusiv in cazul gazduirii meciurilor internationale (turisti etc). In cazul catedralei, pe langa ca daniel a MINTIT, ca un popa care se respecta, in ceea ce priveste sursele de finantare, nu s-a pus problema asa. S-a pus pe siritualitate, pe unire, pe neam, pe bla bla. Trebuia facuta in centrul tarii, pentru toti romanii pro fund religiosi, sa-i uneasca.

     De ex, ultima data am mers cu ratb nici nu mai stiu cand. Nu numai ca nu am o problema sa se duca bani cotizati de mine in el, insa chiar m-ar interesa o dezvoltare logica. Excludem capusari si alte alea, vorbim in principiu.
     • -2 (4 voturi)    
      N-ai fost convingator (Joi, 15 octombrie 2020, 0:06)

      Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      In afara de faptul ca ti-ai etalat resentimentele otravite fata de Biserica si Patriarh tot n-ai reusit sa convingi ca statul nu trebuie sa cheltuiasca si pentru credinciosii dornici de o catedrala. Ce vii aici si ne intoxici cu baliverne despre firme care platesc taxe si impozite? Pai credinciosii aia doritori de o catedrala nu platesc taxe si impozite? De ce sa nu se duca o parte din taxele lor si catre ceva ce-si doresc atit de mult?

      Si acum sa te lamuresc de ce este platita Biserica de la buget: ca sa nu-si faca un partid propriu si sa participe la alegeri. Fiindca le-ar cistiga cu asupra de masura si ar putea guverna tara. Hai ca la asta nu te-ai gindit.
      • 0 (0 voturi)    
       :)))))))))))))) (Joi, 15 octombrie 2020, 10:04)

       Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

       Care mama dracului sunt credinciosii aia doritori de catedrala? Aia care s-au declarat ortodocsi la referendum, ca si mine, ca asa au fost botezati, iar daniel flutura procentul cand ii convine? Pai in cazul asta, de ce nu facut-o cum a PROMIS, dar MINTIT, prin donatii de la credinciosi. Uite, cel mai bun exemplu cu spitalul: cand grupul x doreste ceva, se poate din donatii.

       Probabil habar nu ai ca atarnatorii tai nu platesc nici impozit pe proprietate macar, nu mai zic pe restul de activitati economice.

       In caz ca nu te-ai prins, si se pare ca nu, nu am ceva cu biserica/religia, cat am cu business-ul privilegiat prin santaj care a devenit. Nu as avea nimic impotriva, ci chiar as aproba, sa fie restaurate ca la carte cu bani de la buget (local/general) bisericile vechi de sute de ani.

       Ma amuza drept credinciosii care aleg sa nu vada ce a devenit biserica si mai si apara un securist mincinos. Cu voi ar trebui sa inceapa schimbarea si VOI ar trebui sa-i criticati pentru rahaturi.

       Ar guverna pe dracu'. Se cam muleaza, in mare, pe procentele psd si nu in totalitate.
       • 0 (0 voturi)    
        Mai baga la cap ceva (Joi, 15 octombrie 2020, 17:02)

        Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

        De ce nu plateste BOR impozit pe proprietate? Fiindca i-au fost confiscate proprietatile bisericesti pe care le dobindise prin DONATII. Asa-i ca habar n-aveai de asta? Dar sa dai din gura si sa debitezi ineptii stii .Patriarhul Daniel , cind s-a mai purtat discutia asta stupida a spus: perfect, platim impozite dar restituiti-ne toate proprietatile care ne-au fost confiscate. La care guvernantii au preferat sa nu le restituie nimic si sa renunte la a le mai cere impozite.

        Ti se par putini credinciosii ortodocsi? Ia du-te tu la orice biserica in noaptea de Pasti si ai sa vezi cit de multi sunt. Ei nu devin automat mai putini numai fiindca detesti tu Biserica si clerul. Ca tine vitupereaza o droaie dar o institutie veche de 2000 de ani nu dispare peste noapte doar fiindca n-o mai inghit unii.
      • 0 (0 voturi)    
       Simplu chiar pentru o minte (Joi, 15 octombrie 2020, 15:32)

       Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

       ce venereaza hoituri. Statul Roman e LAIC. Deci construieste spitale, scoli, sosele ce sunt folosite de toti. Daca cineva vrea piramide, catedrale, sinagogi, moschei oamenii respectivi strang in privat bani si construiesc. Un spital e folosit egal de catolici, ortodocsi, atei, musulmani, mormoni, etc dar o catedrala ortodoxa nu. Asa ca nu mai deturnati banii tuturor pentru interesul de grup!
       • 0 (0 voturi)    
        Statul roman nu e LAIC (Joi, 15 octombrie 2020, 16:52)

        Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

        Inainte de a debita enormitatea asta s-ar fi cuvenit sa citesti Constitutia. Exista 14 articole in Constitutie care definesc atributiile si specificul statului. Ia arata-mi tu articolul din Constitutie care stipuleaza ca statul roman este laic.

        Confuzia asta nu e numai in capul tau ci si in multe alte capete care si-ar dori ca statul roman sa fie declarat laic. Numai ca nu e.

        Si daca nu e laic inseamna ca se apleaca asupra intereselor acelor cetateni ai sai care indragesc Biserica si face tot ce poate sa nu-i dezamageasca. Dovada: salariile preotilor din toate cultele sunt platite de stat.
        • 0 (0 voturi)    
         Corect , (Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 20:39)

         fuscustm1 [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

         statul roman nu este laic ci corupt iar BOR este stalpul care sustine aceasta coruptie.
 • -3 (5 voturi)    
  Ok, DAR (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:14)

  nianoo [utilizator]

  Ok, sa se doneze, dar de ce mai platim taxe si impozite?

  Pentru ce?

  Sa nu fiu inteleasa gresit, este bine sa ajuti, dar in acelasi timp sa fi luat si de prost, nu cred ca este ok!

  Cred ca este timpul sa ne trezim si sa schimbam sistemul, eu una nu accept sa fiu considerata animal de povara pe spatele caruia sa se traga taxe si impozite ABUZIVE..... impozite pe proprietate, pe auto asta fiind doar un exemplu din multele existente, acestea fiind achizitionate de noi pe propriile forte, iar aceste taxe sunt abuzive.

  Nu mai vorbesc de TVA care de fapt este o taxa pusa de interlopii legali ca sa isi ia si ei partea prin truda interprinzatorilor, etc etc etc

  Daca statul are nevoie de bani ca sa functioneze, sa puna mana sa faca fabrici, uzine care sa produca nu sa traga pe cetateni!

  Sistemul trebuie sa cada la nivel global, nu doar in tara!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by