Cum a ajuns directorul Unifarm, Adrian Ionel, Dumnezeul achizițiilor în perioada pandemiei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 23 iunie 2020, 18:37 Actualitate | Sanatate


Adrian Ionel
Foto: AGERPRES
Adrian Ionel, absolventul unui masterat în Managementul informațiilor de securitate națională la Academia Națională de Informații din cadrul SRI și licențiat în Drept al Universității "Spiru Haret", conduce Unifarm, instituția care funcționează practic ca distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătății, din anul 2012. Cu o mică pauză în 2015, când Ionel a fost numit pentru scurt timp directorul Institutului Cantacuzino. Anul 2020 și pandemia de coronavirus l-au găsit pe Adrian Ionel în postura de șef al distribuitorului de medicamente al Ministerului Sănătății, care a făcut achiziții de materiale de protecție în cantități uriașe. Totul prin achiziție directă, fără licitație, așa cum a prevăzut legea în perioada stării de urgență.

La presiunea vocilor care răzbăteau din spitale și strigau că nu au echipamente de protecție sau nu au suficiente și a epidemiei care bătea la ușă, autoritățile române au dat liber la achiziționarea de cantități imense de astfel de echipamente, în luna martie.

Odată cu declararea stării de urgență în țara noastră, pe 16 martie, toate aceste achiziții au putut fi făcute fără licitație. Cele mai multe dintre ele s-au făcut prin Unifarm, instituția care funcționează practic ca distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătății.

Achizițiile de materiale de protecție erau absolut necesare, dar Ministerul Sănătății și Unifarm nu au făcut publică lista completă și nici costurile la care au fost achiziționate aceste materiale.

Adrian Ionel - despre care presa a semnalat și în trecut că ar fi artizanul unor achiziții discutabile - a fost propulsat, practic, în cele mai înalte funcții pe care le are în CV în perioada în care Victor Ponta era premier, dar a "supraviețuit" plecării acestuia de la guvernare.
Așa se face că anul 2020 și pandemia de coronavirus l-au găsit pe Adrian Ionel la conducerea Unifarm, instituție aflată în subordinea Ministerului Sănătății, care funcționează ca distribuitor de medicamente al acestuia.


Cum funcționează concret Unifarm, distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătății


Compania Națională Unifarm a fost înființată în anul 1935, purtând de-a lungul timpului diverse denumiri. "Cu o experiență de peste 80 ani în piața farmaceutică națională și internațională, este în prezent unul dintre principalii distribuitori de produse farmaceutice și parafarmaceutice din Romania", potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al companiei cu capital de stat.

Obiectul de activitate al Unifarm, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei de stat, îl constituie "asigurarea rețelei sanitare cu medicamente, produse farmaceutice și parafarmaceutice, produse tehnico-medicale, aparatură și echipamente sanitare, seruri și vaccinuri, reactivi și alte produse din producția internă proprie și din import. Compania Națională Unifarm SA colaborează cu Ministerul Sănătății în vederea asigurării programelor naționale de sănătate organizate și finanțate de acest minister, prevazute în Legea nr. 100/1998 privind asistența de sănătate publică."

Sursa: Pagina oficială de Facebook Unifarm

Mai exact, Unifarm poate face achiziții de medicamente și materiale sanitare necesare în spitalele din România, pe care spitalele le pot cumpăra, la alegere, de la Unifarm sau de pe piața liberă, de la alți distribuitori.

Așa s-a întâmplat și la debutul pandemiei în România, cu precizarea că Unifarm a achiziționat în această perioadă cantități uriașe de materiale de protecție. O mare parte dintre aceste materiale erau de negăsit la acel moment pe piața din România și chiar din Europa.

De asemenea, în anumite situații de criză, când un medicament este de negăsit la alți distribuitori de pe piață - de exemplu criza imunoglobulinei din România din perioada 2017-2018 - Unifarm poate face, în numele Ministerului Sănătății, achiziții în procedură de nevoi speciale a unui medicament - o procedură rapidă, care presupune de regulă costuri mai mari decât în mod obișnuit.


Sursa: Pagina oficială de Facebook Unifarm


Pandemia a prins spitalele din România fără materiale de protecție


Pe 28 februarie 2020 era confirmat oficial în România primul caz de infecție cu noul coronavirus. În următoarele două săptămâni, extinderea cazurilor ia amploare, iar pe 16 martie, în țara noastră este declarată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

În luna martie, în paralel cu epidemia cauzată de noul virus care ia amploare în România, tot mai multe voci din sistemul sanitar - medici, asistenți medicali, infirmiere și chiar manageri de spital - ieșeau public și acuzau faptul că în spitalele în care lucrează nu existau materiale și echipamente de protecție care să îi protejeze de noul virus sau nu existau suficiente.

Medic român cu echipament de protecție confecționat din saci de gunoi

În unele spitale, primul ajutor - materiale, echipamente de protecție și dezinfectanți - au venit din partea ONG-urilor. Aproximativ 20 de milioane de euro au strâns ONG-urile din România în această perioadă, din donații și sponsorizări, pentru materiale, echipamente de protecție și aparatură pe care le-au donat spitalelor.

În plus, 70% dintre materiile prime necesare în industria farmaceutică la nivelul Europei provin în acest moment din China și India, potrivit estimărilor reprezentanților industriei farmaceutice din România. În ceea ce privește materialele de protecție - măști, halate, botoșei, combinezoane - aproape toate provin din China, potrivit datelor puse la dispoziția HotNews.ro de reprezentanții industriei farmaceutice.

Pandemia a prins țara noastră fără stocuri de materiale de protecție. O situație valabilă nu doar în România, ci în mare parte din Europa, dependentă de importurile din China, spun reprezentanții industriei farmaceutice.


Liber la achiziții fără licitație


În acest context, la presiunea vocilor din spitale și a epidemiei care bătea la ușă, autoritățile au dat liber la achiziționarea de cantități imense de materiale de protecție. Odată cu declararea stării de urgență în țara noastră, pe 16 martie, toate aceste achiziții au putut fi făcute fără licitație.

În plus, Ministerul Sănătății și Unifarm nu au făcut publică lista completă a achizițiilor de materiale de protecție și nici costurile la care au fost achiziționate aceste materiale.

Ministerul Sănătății a anunțat în câteva rânduri, în special la începutul epidemiei în țara noastră - final de martie și aprilie - sosirea în țară a transporturilor de materiale de protecție, inclusiv transporturi aeriene cu tone întregi de echipamente din China.

Sursa: Pagina oficială de Facebook Unifarm

În aceeași perioadă, pagina de Facebook a Unifarm abundă în postări cu fotografii ce prezintă transpoturi de materiale făcute de Unifarm la diverse spitale din țară, însoțite de mesaje precum "Suntem și aici".

"Presa internațională surprinde un aspect foarte clar, contrar unei părți a tabloidelor din România, aflate in campanie de negativizare și minimalizare a oricărui efort. România, si în mod explicit Unifarm, au reușit cu numai 46 de oameni sa atragă în lupta antipandemica resurse necesare mai multe decât majoritatea tarilor europene" - postare de pe pagina de Facebook a Unifarm din data de 15 aprilie.


Scandalul măștilor neconforme


La începutul lunii mai, ziarul Libertatea scria că Unifarm a achiziționat 1,2 milioane de măști de protecție pentru COVID-19 periculoase, pe care le-a distribuit în 113 spitale din țară. Măștile nu corespundeau normelor și, potrivit Libertatea, fuseseră cumpărate de la un importator care avusese o firmă offshore cu Adrian Streinu-Cercel.

Unifarm a anunțat, la scurt timp, că a retras o mare cantitate dintre acele măști.

Reprezentanții Unifarm s-au apărat, la acea vreme, afirmând că o alertă a autorităților europene din domeniu privind neconformitatea acelor măști fusese emisă după achiziția lor.


Adrian Ionel, sub control judiciar după ce ar fi cerut mită 760 de mii de euro


Direcția Națională Anticorupție a anunțat marți că directorul general al companiei de stat Unifarm, Adrian Ionel, este urmărit penal și a fost plasat sub control judiciar pentru cinci infracțiuni de corupție: luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

El este acuzat că a cerut 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract de achiziție de echipamente de protecție, în timpul pandemiei de COVID.

Adrian Ionel

În plus, cele un milion de măști livrate prin contract Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale, ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract - practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract.

Procurorii DNA mai spun că Adrian Ionel ar fi dobândit calitatea de director general al C.N. Unifarm SA, la data de 6 iunie 2016, cu încălcarea dispozițiilor legale.

Directorul general al Unifarm a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, iar în acestă perioadă are următoarele obligații impuse de procurori: să nu exercite funcția de director general și membru în Consiliul de Administrație al C.N. Unifarm SA, să nu părăsească teritoriul Municipiului București și județul Ilfov, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat marți întrunirea de urgență a Consiliului de Administrație "în vederea luării deciziilor care se impun în cazul directorului general al SC Unifarm SA, Adrian Ionel, în urma comunicatului Direcției Naționale Anticorupție".Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18595 vizualizari

 • +35 (35 voturi)    
  Cotcar universal (Marţi, 23 iunie 2020, 18:52)

  Sati [utilizator]

  Escroc cu patalama de la alti escroci.
  • +39 (49 voturi)    
   Combinatia Spiru Haret + SRI (Marţi, 23 iunie 2020, 19:03)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Sati

   Combinatia Spiru Haret + SRI
   =======================
   "Adrian Ionel, absolventul unui masterat în Managementul informațiilor de securitate națională la Academia Națională de Informații din cadrul SRI și licențiat în Drept al Universității "Spiru Haret""

   =======================

   Chiar nu se poate fara SRI peste tot, este?
   • +13 (23 voturi)    
    n-am uitat de Hexifarma si de sediul ei (Marţi, 23 iunie 2020, 19:48)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    in cladirile proprietate SRI!
   • +12 (12 voturi)    
    Mutra spune tot, numai daca te uiti la el, si gata (Marţi, 23 iunie 2020, 21:57)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    te-ai lamurit cu cine ai de-a face. Nu inteleg de ce nu se angajeaza persoane cu studii normale, facute la zi , la timpul lor. Cum de te uiti pe CV -ul u nui sef de asta, vezi doar particulare si mastere SRI sau SNSPA. Nu spun ca un individ cu un trecut salubru nu s-ar preta la furaciuni, banul tenteaza, dar sunt sigur ca numarul acestora ar fi mult mai mic.
   • +19 (19 voturi)    
    Are toate calificarile de mare clasa (Marţi, 23 iunie 2020, 22:12)

    mimiloi [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    spiru si masterat la sri. Ii lipseste doar ceva de la "academia" lu' nasicu' lu' monta zis si interesu' national.
   • +6 (6 voturi)    
    Se știe că la Academia SRI se învață temeinic (Miercuri, 24 iunie 2020, 15:30)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    despre circulația șpăgii în natură,astfel:
    -ca să fie numit politic un ipochimen sărac cu duhul trebuie
    să cotizeze serios la *lider* și la partidul lui;
    -după numire donează obligat cote părți din salarii și alte
    beneficii liderului care l-a numit ,precum și partidului;
    -când încep să curgă șpăguțele și mega șpăgile se procedează
    după o grilă stabilită prin cutumă:
    -30% merg la *lider*;
    -30% se îndreaptă spre partid;
    -40% merg la individul care a pus direct botul la șpagă,
    dar,din banii rămași ,coruptul donează *benevol* la
    cei care l-au școlit și protejat;
    -dacă în cazuri foarte rare este prins nimeni nu și-l asumă.
    Acum se înțelege de ce numitul Simonis(!?) a declarat că nu
    este vina PSD/PCR că l-a numit în 2012,ci vina PNL că l-a
    păstrat în ultimile șase luni.Dacă PNL îl dădea afară Ciuma
    Roșie ar fi urlat :*iepurare* politică.Asta este acum situația în
    România!
  • +18 (20 voturi)    
   Fabrica de hoti profesionisti (Marţi, 23 iunie 2020, 22:14)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Sati

   Academia Națională de Informații din cadrul SRI
 • +36 (36 voturi)    
  ???? (Marţi, 23 iunie 2020, 18:58)

  vizirul [utilizator]

  Ce competenta are acest personaj, in domeniul medical, avand in vedere CV-ul afisat?
  • +36 (38 voturi)    
   Cum adica? (Marţi, 23 iunie 2020, 19:06)

   robyzs [utilizator] i-a raspuns lui vizirul

   Scrie in articol: Academia Națională de Informații din cadrul SRI
 • +40 (40 voturi)    
  Bun a cerut niste bani (Marţi, 23 iunie 2020, 18:58)

  CapitanulPanait [utilizator]

  Intrebarea este alta: ai cui sunt de fapt banii?

  Astfel de spagi si sume nu le ceri si nu le invarti de capul tau.

  Mai ales cand esti absolvent de facultati SRI .....

  Nu e la indemana oricui sa ajungi in varf pe vremea lui Ponta sa sa ramai acolo.
  • +31 (33 voturi)    
   Altii (Marţi, 23 iunie 2020, 19:08)

   robyzs [utilizator] i-a raspuns lui CapitanulPanait

   Sa ne intrebam cum de a supravietuit la conducere un personaj ca Cercel care spunea ca Spirtul nu omoara virusul.

   Sa ne amintim cum patronul HexiPharma a avut un accident desi era urmarit de o masina SRI sau cum Sebastian Ghita a fugit in Serbia dupa ce a fost la o petrecere SRI.
   • -2 (18 voturi)    
    Patronul Hexi (Marţi, 23 iunie 2020, 19:48)

    Cristian_88 [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

    Patronul Hexi Pharma a fost "extras" de servicii si dus intr-o tara linistita.. Acel accident a fost o inscenare odioasa a serviciilor secrete.
   • +11 (13 voturi)    
    Si la SRI sunt oameni. Si, spre deosebire de noi, (Marţi, 23 iunie 2020, 22:03)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

    vad ce bani invart niste politicieni fara scoala si educatie. Si-atunci folosesc, ca atatia romani in tara asta, postul pe care-l au sa-si umple si ei, saracutii, buzunarele.
 • +29 (29 voturi)    
  No problem! (Marţi, 23 iunie 2020, 19:02)

  mike123 [utilizator]

  Secu scrie pe el si pe diplomele lui. A fost invatat bine, de profesori buni!
  Magna cum Excrocherie!
 • +44 (44 voturi)    
  Să traducem: (Marţi, 23 iunie 2020, 19:16)

  Bolsevicul [utilizator]

  - absolventul unui masterat în Managementul informațiilor de securitate națională la Academia Națională de Informații din cadrul SRI și licențiat în Drept al Universității "Spiru Haret" -

  - adică, pe românește, fără facultate.
  • +12 (12 voturi)    
   ++++++ (Miercuri, 24 iunie 2020, 1:15)

   ber [utilizator] i-a raspuns lui Bolsevicul

   Foarte bine ai sintetizat! Daca ar sti saracul Spiru Haret cu ce a ajuns sa fie asociat numele lui.
 • +12 (14 voturi)    
  No, UDMR-ul l-a dat in gat (Marţi, 23 iunie 2020, 19:20)

  ..13 [utilizator]

  A recunoscut in plen persoana - nu este rau.

  Io cred ca scapa cu un cartonaj galben si atat.
  Acum daca banii sunt de la UE este putin mai grav...
  • +14 (14 voturi)    
   Naghy Cornelia vamesa 15 ani la Petea =5Euro masca (Marţi, 23 iunie 2020, 20:30)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   ROMWINE&COFEE SRL - Giurgiu Balalau !
 • +22 (28 voturi)    
  Spirulina Haret (Marţi, 23 iunie 2020, 19:23)

  v.ion [utilizator]

  Daca e de furat, e SRI, se stieeeeee... marca banul, baga banul, ha ha haaa.
  Cancerul societatii romanesti, paraziti pusi cica sa apere populatia.
 • +16 (20 voturi)    
  Cum a ajuns? (Marţi, 23 iunie 2020, 19:30)

  SKBjull [utilizator]

  Dacă vă uitați la fața lui, este evident, a fost ales pe sprânceană de Monta.
  • +5 (5 voturi)    
   completare (Marţi, 23 iunie 2020, 22:34)

   hopilau [anonim] i-a raspuns lui SKBjull

   Cred ca se pune si o alta intrebare: nicio legatura de rudenie cu domnul acesta: https://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Ionel ???

   eu vad f posibila inrudirea cu acest fost mare mahar al regimului comunist, caci cine fac cele mai mari afaceri in Romania?? (Daca nu ai mostenit niste capital, bani negri sau albi, nu poti ajunge f sus..ca-ti tb. pt. investitii si pt. coruperea altora..) Nu descendentii marilor mahari dinainte de '89??
 • +9 (21 voturi)    
  hehe (Marţi, 23 iunie 2020, 19:41)

  transpenibilus [utilizator]

  Pentru Viorel, sponsorul lui Ionel, un sincer PUIE MONTA.
  Iar psd trebuie scos in afara legii si destructurat.
  • -4 (14 voturi)    
   desigur (Miercuri, 24 iunie 2020, 2:49)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   absolut orice porcarie este comisa sub comanda pedele, imbecilii ca tine cer desfiintarea pee see dee
   • +3 (11 voturi)    
    hehe (Miercuri, 24 iunie 2020, 7:30)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Ai o cadere de calciu in tura de noapte de pe Kiselef, puzidel, sau de ce iti tremura barbia?

    #NUscapati penalilor.
   • +2 (4 voturi)    
    wtf (Miercuri, 24 iunie 2020, 9:47)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    pe ce fus orar lucrati ma bajeti?

    aaaanyway,sri-ul are probleme grave de tot.de la acoperiti cu patura transparenta pana la nite bieti plescari sau ofiteri plini cu aichiu de 60 cautati cu potera,bietul nostru serviciu,odinioara f bun,a devenit o gasca de spagari de talie nationala.daca cineva,care inca mai tine la Tara asta,nu se trezeste si le taie macaroana,o sa ne trezim cu omuletii verzi in batatura ca sri-ul e ocupat cu impartirea spagii.
    coruptia e primul pas in distrugerea unui serviciu,ca si unei societati.
    mai baieti,voi mai veti ochii albastrii sau au devenit verzi?!!
 • -9 (23 voturi)    
  Era imposibil (Marţi, 23 iunie 2020, 19:47)

  Cristian_88 [utilizator]

  Era imposibil ca acesti bursuci masonici sa nu fure pe rupte cat timp populatia era arestata la domiciliu. Omul asta n-a furat de capul lui ci cu voie de la Imparatia lu Iohannis.
  Escrocii PNL trebuie sa raspunda personal in fata legii.. ca au pozat ca izbavitori de coruptia PSD.. au vrajit poporul cu asta. Sa iasa Orban si sa explice cum e cu coruptia.
  • +8 (12 voturi)    
   dăcît că ăștia-s transpartinici (Marţi, 23 iunie 2020, 21:45)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui Cristian_88

   ăsta fu șef și cu nea Livache...amu văd că fu săltat pe vremea lu Lucovid... sperăm să nu pună altu de nivelu lu ăsta...așa se sifonează bugetu sănătății, umblăm mascați că spitalele-s subfinanțate
 • +12 (22 voturi)    
  Arafatul nu voia sa fie controlate achizitiile ?!! (Marţi, 23 iunie 2020, 20:22)

  Plagarus [utilizator]

  Prietenii stiu de ce inca mai zboara Deltamedul.
  Imunitate la achizitiile publice dixit Arafatul al doilea nume cu " functie de decizie " in procedurile de " atribuire " ale contractelor. resp.organizarea,derularea si finalizarea procedurilor de adjudecare
  • +2 (10 voturi)    
   Ai gasit: fura SRI-ul, Arafat e vinovat! Bravo! (Miercuri, 24 iunie 2020, 1:05)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Ai gasit: fura SRI-ul, Arafat e vinovat! Bravo!
 • +14 (16 voturi)    
  EURO a priori! (Marţi, 23 iunie 2020, 20:35)

  BernierC [utilizator]

  A incurcat nitel sloganul SRI-st, ce aveti cu bietul guvid? A vrut si el putina mamaliga in plus. Deh, coane Fanica, fami(g)lie mare, remuneratie mica, ca dupa buget! PATRIA? Da-o incolo si asa e plina de manelisti, ultimul sa stinga lumina!
 • +11 (21 voturi)    
  Dni. Ciolacu si Ponta tipa (Marţi, 23 iunie 2020, 21:09)

  Bradisor [utilizator]

  in gura mare ca s-au facut achizitii paguboase .Se pare ca le facea OMUL lui PONTA. Hotii sriga hotii!
  Situatia este similara in administratia centrala si locala;in autoritatile si regiile de stat etc care sunt inpinzite de asemenea specimene inplantate de psd- alde - udmr. Cu un Parlament si primarii dominate de psd-alde-udmr este greu de facut curatenie din contra campania de inplantari va continua pina in ziua alegerilor.
 • +19 (19 voturi)    
  Educatie (Marţi, 23 iunie 2020, 21:37)

  jeanp [utilizator]

  Cu o diploma platita la Spiru Haret poti ajunge director in sase companii de stat. In acelasi timp, nu pe rand. Cu doar 9 clase ajungi director la ADP. Cu o diploma la "scoala vietii" si experienta de ospatar ajungi director de spital. Tot director de spital ajungi si cu liceul si o firma de pompe funebre.
  Ma intreb oare ce ii mai stimuleaza pe tineri sa aleaga educatia cand calea spre success in Romania este prin spatele scolii?
 • +14 (14 voturi)    
  In general (Marţi, 23 iunie 2020, 22:29)

  dincannes [utilizator]

  ... functiile importante sunt ocupate dupa ce SRI-ul isi da avizul.
  Cine anume l-a verificat pe acest hot, sa raspunda !
 • +8 (14 voturi)    
  Asa-i trebuie PNL (Marţi, 23 iunie 2020, 23:14)

  cetatean2016 [utilizator]

  ca nu au ras toti oamenii pusi de psd .

  Raspund politic si moral de ce a facut acesta ca si cum l ar fi pus ei .
  • -5 (11 voturi)    
   baiete, nu misca nimic in front la pnl (Miercuri, 24 iunie 2020, 0:40)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui cetatean2016

   Pana nu trece pe la JK - nu face asa orisicine ce vrea el...
  • +2 (4 voturi)    
   hehe (Miercuri, 24 iunie 2020, 7:33)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui cetatean2016

   Priceputu lu kuzmin care esti tu priceput... Si cum s-o rada de exemplu pe avocata poporului pesedist, Weber, cata vreme ciolacul si GIO fac zid in jurul penalilor? Exact asa e si cu Ionelul vostru unifarmian.

   Voi i-ati pus, voi furati, voi decontati! Io napot, pesede!
 • +4 (6 voturi)    
  atentie mare la absolventii (Miercuri, 24 iunie 2020, 7:45)

  Coresponedntu [utilizator]

  Academiei Nationale de Informatii si la cei asa zisi drept credinciosi ortodocsi, care isi afiseaza icoanele prin birourile din institutiile publice. Sunt cei mai perversi spagari. Academia a fost pastorita de Gabriel Oprea si este simbolul coruptiei sistemului de forta din Romania. Totul incepe cu atribuirea de diplome false, acapararea de lauri de mafioti, de doctorate contrafacute. Cat de spre cei care au girul BOR, totul e putred ca si biserica ortodoxa ce influenteaza, si misca subteran lucrurile in Romania. Academia de Informatii e asa zisa cheie care deschide usile promovariii in functia publica in Romania si prin aceasta accesul la banul public, licitatii etc.. Cat despre inculpatul Adrian ionel, daca observati are sprancene unite, caracteristici des intalnite la hoti, in trasaturile cumanillor, ale turcomanilor, care au coruptia in gena.
 • -2 (6 voturi)    
  articolul (Miercuri, 24 iunie 2020, 9:11)

  codrean [utilizator]

  Daca tipul trebuia mazilit politic se putea proceda mai ... elegant ! Vad ca judecatorul n-a aprobat arestarea, dupa "experimentul Pintea", atat de mediatizat si - deocamdata - fasait, o noua manevra a "noului DNA". Pana la urma spaga cica ar fi fost doar ceruta si neachitata !? Ce dovezi ca s-a cerut ?
  Sa ne amintim totusi de imprejurarile dramatice de la debutul pandemiei, cand nu erau disponibile nicaieri materiale de protectie si trebuia cumva asigurat strictul necesar !!!
  Cum "denuntul" a fost depus de deputatul USR Ungureanu, pe care-l stim cu totii ...
 • -1 (5 voturi)    
  Eu totusi nu inteleg ceva, a luat oarece bani sau (Miercuri, 24 iunie 2020, 9:44)

  xrogo [utilizator]

  numai i-a cerut si inca ceva, au fost si alte dovezi sau numai
  denuntul prezumtivului mituitor, nu de alta, dar iar ajungem la achitari si fasieli de dosare dupa anun turile DNA, totusi 760.000 de euro reprezinta o suma?
  Stati, nu sariti cu comentarii, ma mira faptul ca la asa acuzatii nu s-a cerut cercetarea instare de arest, la doamna Pintea pentru 10000 de euro s-a cerut arestarea!
 • -2 (10 voturi)    
  oligarhia PNL (Miercuri, 24 iunie 2020, 9:50)

  eucomentez [utilizator]

  Dupa pasalicul PSD am devenit republica bananiera PNL, unde generalii sri si alti suporteri de seama al partidului PNL au devenit afaceristi cu succese spectaculoase peste noapte. Guvernul PNL e de toata jena.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by