Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a fost criticat luni, în timpul vizitei sale la Focșani, pentru lipsa Euthyroxului din farmacii, medicament esențial în tratarea problemelor de tiroidă. O femeie l-a oprit pe ministru și l-a întrebat pe un ton plin de reproș unde sunt medicamentele promise. "Aţi spus că a venit TIR-ul? Unde e TIR-ul, domnule? Unde sunt medicamentele?”, a întrebat femeia.

Captura Jurnal de VranceaFoto: Jurnal de Vrancea

Aceasta i-a spus că nu se găsește medicamentul în nicio farmacie din oraș, fiind dat "pe sub mână". "Vreţi să ne omorâţi. Nu vă gândiți, în Vrancea sunt atâţia bolnavi, toată lumea care se duce la farmacie întreabă de Euthyrox”, a mai spus femeia.

Nelu Tătaru i-a răspuns că "în toată tara sunt bolnavi, nu doar în Vrancea". Ministrul i-a mai spus femeii să meargă la medicul de specialitate, să-i dea recomandare.

"Pentru cine? Pentru dvs?", a fost replica femeii, moment în care ministrul s-a întors cu spatele și a urcat în mașină.

Ministerul Sănătății susținea pe 8 aprilie că 140.122 de cutii de Euthyrox (100 mcg) au ajuns în depozitele din România pe 31 martie, iar 54.240 de cutii au fost deja distribuite și pot fi găsite în farmacii. Euthyrox, un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene, a fost de negăsit în farmaciile din România de cel puțin două luni.

Ministerul Sănătății: Peste 140.000 de cutii de Euthyrox au ajuns în România pe 31 martie. Medicamentul nu se găsea în farmacii de două luni