Un copil de 3 ani și o femeie de 30 de ani însărcinată se numără printre cele 8 persoane confirmate marți cu coronavirus. Numărul cazurilor de îmbolnăvire în România a ajuns la 25.

CoronavirusFoto: defense.gov

Patru dintre pacienți, inclusiv copilul de 3 ani și femeia însărcinată, fac parte din cercul persoanelor cu care a intrat bărbatul de 60 de ani care era internat la Spitalul MAI Dimitrie Gerota din Capitală. Toți cei 4 pacienți sunt internați la Spitalul "Victor Babeș".

Celelalte 4 persoane au revenit în România din Israel (2), din Germania și din Marea Britanie.

Cine sunt cei 8 pacienți confirmați marți cu coronavirus:

  • 1. Femeie de 31 ani din județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
  • 2. Bărbat de 32 de ani din București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
  • 3. Femeie de 30 de ani, gravidă, din București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
  • 4. Copil de 3 ani din București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
  • 5. Femeie de 36 de ani din București, care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.
  • 6. Femeie de 35 ani din București, care s-a întors în 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.
  • 7. Bărbat de 34 ani din București, care s-a întors în 27 februarie din Londra, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.
  • 8. Femeie de 41 de ani, care s-a întors din Germania, Munchen, în 7 martie. S-a prezentat cu simptomatologie la Institutul Matei Balș.

Informațiile au fost transmise de Grupul de comunicare strategică.

Este cel mai mare număr de îmbolnăviri confirmat într-o singură zi în România. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 25 la nivel național, iar dintre acestea, 5 pacienți au fost declarați vindecați. Numărul îmbolnăvirilor în Capitală a ajuns la 11.