Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare intră în carantină totală până la 31 martie, dată la care se va face o evaluare a riscului de infectare cu COVID-19, iar atunci se va decide dacă interdicţia se va ridica sau se va prelungi, anunță Mediafax.

Spitalul Judetean Baia MareFoto: spitaljbm.ro

Potrivit unui comunicat al spitalului din Baia Mare transmis duminică, se sistează total stagiile de practică ale elevilor școlilor sanitare și vizitele aparținătorilor.

„Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare intră în carantină totală până la 31 martie 2020, respectând, astfel, deciziile anunțate de secretarul de stat Raed Arafat. Pe 31 martie se va face o evaluare a riscului de infectare cu COVID-19, iar atunci se va decide dacă interdicţia se va ridica sau se va prelungi. Prin anunțul făcut de Raed Arafat, până la data de 31 martie, când va fi reanalizată această măsură, se sistează total stagiile de practică ale elevilor școlilor sanitare și vizitele aparținătorilor în spitalele din România”, se arată în comunicat.

Spitalul băimărean își cere scuze pentru măsurile drastice adoptate, precizând că sunt acțiuni necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Manager la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a fost până săptămâna aceasta fostul ministru al sănătății Sorina Pintea, care a demisionat după ce a fost arestată pentru luare de mită.