Reprezentanții clinicii stomatologice Teddy Care din Pitești, unde un băiețel de 4 ani a făcut stop cardio-respirator și a intrat în comă după anestezie acum 3 zile, au transmis prima reacție în acest caz, la o zi după moartea copilului. Reprezentanții clinicii arată că respectă durerea părinților și sunt "alături de ei cu tot sufletul", dar susțin că "dezinformarea, speculațiile și goana după senzațional s-au dovedit mai importante decât căutarea adevărului".

Clinica stomatologicaFoto: Teddy Care

Clinica stomatologică Teddy Care din Pitești era specializată pe tratarea copiilor și adolescenților. Inspecția Sanitară de Stat a suspendat complet activitatea clinicii aseară, la scurt timp după decesul băiețelului de 4 ani. Copilul a murit la două zile după ce i s-a făcut anestezie la clinică. În cele două zile scurse până la deces, el a fost în comă, iar miercuri la prânz medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde era internat, au anunțat că el intrase în moarte cerebrală și respira doar cu ajutorul aparatelor.

"Știm că toată lumea așteaptă o reacție de la noi și, mai mult decât orice, ne dorim să întelegeti că ne este la fel de greu că fiecăruia dintre dvs. să înțelegem și să acceptăm ceea ce s-a întâmplat în clinică noastră. O clinică în care sunt tratați și copiii noștri, ai colegilor, prietenilor și cunoștințelor noastre", arată reprezentanții clinicii stomatologice Teddy Care din Pitești, în prima reacție publică de după tragedie.

Reprezentanții clinicii adaugă că "Înainte de toate, suntem oameni și părinți - de aceea ceea ce s-a întâmplat în casa noastră este atât de dureros, de greu de acceptat, atât de greu de trăit și de înțeles. În aceste momente, gândurile și inimile noastre sunt însă alături de părinți, nu facem decât să ne rugăm să aibă putere și liniște."

"Ne dorim mai mult decât oricine să înțelegem ce s-a întâmplat, așteptăm rezultatul investigațiilor și anchetelor în curs, sperăm din tot sufletul că vor aduce răspunsurile pe care toată lumea le așteaptă și că nu vor lăsa loc de alte interpretări. Căci, din păcate, până în acest moment, dezinformarea, speculațiile și goana după senzațional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului", mai spun reprezentanții clinicii Teddy Care.

"Încă o dată va rugăm să aveți toată încrederea că, în momentul în care vom avea toate datele, vom fi primii care vom dori să le facem publice. Până atunci, ne dorim să respectăm durerea părinților, alături de care suntem cu tot sufletul nostru", încheie aceștia.

Citește și: